Αποφάσεις Ελληνικής Τράπεζας για αύξηση κεφαλαίου

18:32 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κατά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λτδ ημερομηνίας 30 Μαρτίου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στο οικονομικό περιβάλλον και τις αυξημένες εποπτικές απαιτήσεις που αφορούν κυρίως τα βασικά ίδια κεφάλαια, αποφάσισε όπως προχωρήσει:

(α) με αύξηση του Εγκεκριμένου Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας,
(β)

με αύξηση του Καταβεβλημένου Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας μέσω έκδοσης και δωρεά διάθεσης Δικαιωμάτων Προτίμησης (Rights) στους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας και ταυτόχρονα
(γ) με δωρεάν διάθεση μετοχών σε όσους ασκήσουν τα Δικαιώματα Προτίμησης.

Συγκεκριμένα, οι κύριοι όροι της έκδοσης έχουν ως ακολούθως:

Τα Δικαιώματα Προτίμησης θα εκδοθούν και θα παραχωρηθούν δωρεάν σε αναλογία ένα Δικαίωμα Προτίμησης για κάθε μία υφιστάμενη μετοχή.

Τα Δικαιώματα Προτίμησης θα εισαχθούν για διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου κατόπιν λήψης σχετικής έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές.

Κάθε δύο (2) Δικαιώματα Προτίμησης που θα ασκηθούν θα μετατρέπονται σε μία (1) νέα συνήθη μετοχή ονομαστικής αξίας €0,43 με τιμή εξάσκησης τα €0,43 η κάθε μία. Επιπλέον, για κάθε δύο (2) νέες μετοχές που θα προκύπτουν από την εξάσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης, ο κάτοχος Δικαιωμάτων Προτίμησης ο οποίος θα έχει ασκήσει τα Δικαιώματα Προτίμησής του, θα λαμβάνει δωρεάν τρείς (3) πλήρως πληρωθείσες χαριστικές μετοχές (Bonus Shares).

Η συνολική αξία της έκδοσης θα ανέλθει στα €66εκατ. περίπου.

Η διευθέτηση (αποπληρωμή) των νέων μετοχών θα γίνεται με την καταβολή μετρητών.

Η έκδοση των Δικαιωμάτων Προτίμησης δεν θα επεκταθεί στους κατόχους των Μη Σωρευτικών Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου και σύμφωνα με τους όρους της έκδοσης θα αναπροσαρμοστεί η τιμή μετατροπής τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα διαθέσει κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια προς όφελος της Τράπεζας, με τους ίδιους όρους και σε τιμή που θα είναι τουλάχιστον ίση με την τιμή που διενεργείται η προσφορά, τυχόν μη ασκηθέντα Δικαιώματα Προτίμησης.

Κλάσματα μετοχών δεν θα εκδοθούν και οποιαδήποτε κλασματικά υπόλοιπα θα αγνοούνται τόσο για την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης όσο και για την έκδοση και παραχώρηση των δωρεάν μετοχών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λτδ, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Απριλίου 2012, θα προτείνει προς έγκριση την αύξηση του Εγκεκριμένου Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας από €258.000.000, διαιρεμένο σε 600.000.000 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,43 η κάθε μία σε €516.000.000 διαιρεμένο σε 1.200.000.000 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,43 η κάθε μία με τη δημιουργία 600.000.000 νέων συνήθων μετοχών ονομαστικής αξίας €0,43 η κάθε μία οι οποίες θα φέρουν τα ίδια δικαιώματα με τις υφιστάμενες συνήθεις μετοχές της Εταιρείας.

Διευθυντής της έκδοσης, ανάδοχος και υπεύθυνος ετοιμασίας και υποβο

Keywords
Τυχαία Θέματα