Ξεσηκωμός από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Αιχμές κατά της μεταβατικής κυβέρνησης και κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αφήνουν 8 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δ. Σακελλάρης, ζητώντας να μην υπερψηφιστεί το «έκτρωμα» με τα νέα μέτρα.

«Δεν αναγνωρίσουμε καμία διαπραγμάτευση, δεν μας εκπροσωπεί κανείς από αυτούς που βρίσκονται στην ηγεσία του

ΠΑΣΟΚ», ξεκαθαρίζουν τα 8 στελέχη του Κινήματος και ζητούν άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Μας ζητούν να γίνουμε Βουλγαρία αντί για Αργεντινή... και το πολιτικό σύστημα τo δέχεται», δηλώνει το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Δ. Σακελλάρης.

«Τη στιγμή που στα πρόθυρα της βουλής επωάζεται το αυγό του φιδιού και τα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν παρελθόν, κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν ότι τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού λαμβάνονται στο όνομα της σωτηρίας του!

Η μόνη λύση είναι εκλογές εδώ και τώρα!

Οι Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον που τους αφορά! Καμία υπογραφή στη συνθήκη υποδούλωσης του ελληνικού λαού», τονίζει ο Δ. Σακελλάρης.

«Αυτή η Βουλή δεν δικαιούται και δεν πρέπει να υπερψηφίσει την προτεινόμενη, νέα δανειακή σύμβαση», σημειώνουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ:

“Το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε, είναι ο φόβος αυτός, καθ' εαυτός”

Φ. Ρούσβελτ.

Εδώ και δύο χρόνια :

• Προειδοποιούμε ότι η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη στρατηγική το μόνο που πετυχαίνει είναι να βαθαίνει την κρίση εις βάρος του λαού και υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων εντός κι εκτός συνόρων.

• Τονίζουμε ότι ο φαύλος κύκλος ύφεσης- λιτότητας- νέων δανειακών συμβάσεων, το μόνο που καταφέρνει είναι να εντείνει την παραγωγική, κοινωνική, πολιτική και εν τέλει δημοσιονομική κρίση.

• Αντιπροτείνουμε εναλλακτικές προσεγγίσεις για τη προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση, και είτε λοιδορούμαστε, είτε απαξιωνόμαστε από το σύνολο των συστημικών παραγόντων και μέσων.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά, με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνεται η αποτυχία της μνημονιακής στρατηγικής, που ομολογείται ακόμα κι από τους εμπνευστές και θιασώτες της.

Ωστόσο, αντί η αποτυχία της μνημονιακής στρατηγικής να οδηγήσει στην ανατροπή της και στην αντικατάστασή της από μια αναπτυξιακή πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης, κοινωνικής συνοχής, δημοκρατίας, μέσω μιας νέας διεθνούς διαπραγμάτευσης για το χρέος, η τρόικα, ξένοι θεσμικοί και παρά- θεσμικοί παράγοντες, η κυβέρνηση Παπαδήμου σύσσωμη, οι πρόεδροι των τριών κομμάτων και γνωστοί επιχειρηματικοί κύκλοι επαναφέρουν τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα, προκειμένου να επιβάλλουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, την πολιτική που οδηγεί το λαό στη φτώχεια και τη χώρα στην καταστροφή.

Μας απειλούν ότι αν δε δεχτούμε τη φτωχοποίηση, την ταπείνωση και τη δραματική συρρίκνωση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας θα οδηγηθούμε σε άτακτη χρεωκοπία. Μας προτείνουν δηλαδή να γίνουμε Βουλγαρία ή Ρουμανία για να μη γίνουμε Αργεντινή!

Κυρίως όμως το δίλημμα “απ

Keywords
Τυχαία Θέματα