Επεισόδια στο κέντρο μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, υπό κατάληψη τελούν τα υπουργεία Εργασίας από μέλη του ΠΑΜΕ, Οικονομικών από εργαζόμενους σε αυτό και Υγείας από εργαζόμενους στον τομέα της ψυχικής υγείας. Επίσης, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη στο κτήριο της Νομικής στην οδό Σίνα.

Τα εργατικά συνδικάτα αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση και προχωρούν σε τριήμερο κινητοποιήσεων. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο στις 11 το πρωί και την Κυριακή, ημέρα ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή, στις 5 το απόγευμα.

Επίσης, σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Κυριακή «για να σταματήσει η προδοσία» και να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση καλούν τους πολίτες ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος με κοινή δήλωσή τους.

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στα νέα μέτρα πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη.

Στις 10.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ, έξω από το ΕΚΘ.

Ακολούθησε πορεία στην Εγνατία, με κατεύθυνση το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οδό Δαναΐδων.

Με την πορεία ενώθηκαν επίσης τα «πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα» και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έκαναν νωρίτερα συγκέντρωση στην Καμάρα. Η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία, μέσω των οδών Εγνατίας και Τσιμισκή, με κατάληξη τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις προγραμματίζουν τα συνδικάτα και αύριο την ίδια ώρα, στα ίδια σημεία, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας.

Επιπλέον, την Κυριακή στις πέντε το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ σε άλλα σημεία του κέντρου προγραμματίζονται πικετοφορίες και πορείες.

Ποιοί συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία

Στη 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα και αύριο συμμετέχουν:

H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα.

Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα καθήκοντά τους και σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία.

Σε λευκή απεργία στις επιμέρους υποχρεώσεις τους, όπως η επίδοση δικογραφιών και η φύλαξη γηπέδων, καλεί τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία μάλιστα ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας.

Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν

Keywords
Τυχαία Θέματα