Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» για την εκπομπή «ΕΠΤΑ»

18:46 11/3/2013 - Πηγή: TVNea

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣΚΥΡΙΑΚΗΣ» (φύλλο 10ης Μαρτίου 2013, πρωτοσέλιδο χτύπημα και σσ. 18 –19), οι δημοσιογράφοι Βάλια Πετούρη και Άννα Παπασωτηρίου, παρουσιάστριεςτης εκπομπής της ΝΕΤ «ΕΠΤΑ», επισημαίνουνμε επιστολή τους προς τη Διεύθυνση της εφημερίδας τα ακόλουθα:
«Κύριε διευθυντά, Σε ρεπορτάζ του "TV Έθνος", με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2013, που υπογραφεί ο κ. Κώστας Νικολαϊδηςκαι φέρει τον τίτλο "Το ναυάγιο της ΕΡΤ - Στον βωμό ‘ημέτερων’ καιανίκανων
235 εκατ. το χρόνο",διατυπώνεται, μεταξύ άλλων, η απορία αν οι συντελεστές της εκπομπής «ΕΠΤΑ», με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου (και όχιμόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ, όπως μας αναφέρει, καθώς ο συντάκτης σας θα έπρεπεπρώτα από όλα να γνωρίζει ότι ένας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣΚΑΝΕΝΟΣ), αμείβονται και από την εταιρεία παραγωγής.Φυσικά και αυτό δεν συμβαίνει, καθώς και πάλι ο συντάκτης σας θαέπρεπε να γνωρίζει, ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και εμείς σε όλη τηνδημοσιογραφική μας πορεία δεν έχουμε συνδέσει το όνομα μας με το παραμικρόεπιλήψιμο γεγονός, είτε οικονομικού είτε ηθικού χαρακτήρα. Αμειβόμαστε λοιπόνμε βάση την γνωστή, εξαιρετικά χαμηλή σύμβαση της ΕΡΤ, και δεν έχουμε ουδεμίασχέση με την εταιρεία μικτής -και όχι εξωτερικής, όπως αναγράφεται -παραγωγής.Όσο για τα Κυριακάτικα, στα οποία αναφέρεστε, καλό θα ήταν να συνδράμετετον αγώνα μας, προκειμένου να μας καταβληθούν. Με τιμή, Βάλια Πετούρη - Άννα ΠαπασωτηρίουΥ.Γ. Στο δημοσίευμα σας υποστηρίζετε ότι η εκπομπή δεν απαιτείιδιαίτερη τεχνική υποστήριξη.Επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι κάνετε λάθος, καθώς πρόκειται γιαανασκόπηση της εβδομάδας που περιλαμβάνει έξι βίντεο, ζωντανές συνδέσεις καιεκτεταμένη έρευνα για άγνωστα στοιχεία του καλεσμένου μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα