''Γυάλινος κόσμος": Έρχεται την Παρασκευή...

09:56 9/11/2011 - Πηγή: TVNea

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας ανεβάζουν από την Παρασκευή 11/11/2011 (21.15), ο Γιάννης Μπέζος με τη Ναταλία Τσαλίκη και την Ελληνική Θεαμάτων,στο θέατρο ''Δημήτρης Χόρν''.

Ο λόγος για τον ''Γυάλινο κόσμο'' του Tennessee Williams, που τον καθιέρωσε ως έναν από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς.


Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί και η Ναταλία Τσαλίκη πρωταγωνιστεί, έχοντας στο πλευρό της τρία νέα,εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά.Ο Αντίνοος Αλμπάνης που
υποδύεται τον Τομ -αφηγητή και γιο της οικογένειας-, ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς υποδυόμενος τον Τζιμ και η Αμαλία Νίνου την ''Λώρα''.


Ένα τρίγωνο σιωπηλής απόγνωσης-μάνα-γιος-κόρη. Τρεις εγκλωβισμένοι άνθρωποι που καταφεύγουν στη φαντασία ή την ψευδαίσθηση για να ξεφύγουν από την πραγματικότητα. Όνειρα που συνθλίβονται από το Χρόνο, ματαιωμένες προσδοκίες, χιούμορ και σαρκασμός, ανάγκη για αλλαγή, και βέβαια «..αυτό το κάτι που προσμένουμε αιώνια, μα πάντα αργεί να έρθει, αυτό το κάτι για το οποίο συνεχίζουμε να ζούμε..».

Τι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου
Την Δευτέρα στο θέατρο ''Δημήτρης Χόρν", η Κατερίνα Ευαγγελάτου,η Ναταλία Τσαλίκη και ο υπόλοιπος θίασος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ώστε να παρουσιάσουν το έργο και να λυθούν οι όποιες απορίες των δημοσιογράφων.

Η Ναταλία Τσαλίκη αφού ευχαρίστησε τους παρεβρισκόμενους λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στα "εκτός" του θεάτρου, αναφέρθηκε στο έργο. "Συζητάμε και δουλεύουμε το συγκεκριμένο έργο περίπου 2 χρόνια. Η αρχή έγινε από εμένα, όταν πλησίασα την Κατερίνα, όταν έδινε κάτι εξετάσεις. Διέκρινα ένα ταλέντο και ένα ήθος πάνω της. Από τότε αφοσιωθήκαμε πάνω σ' αυτό και εγώ και η Κατερίνα. Την ευχαριστώ πάρα πολύ γι αυτό. Έχει έναν ξεχωριστό επαγγελματισμό, για νέο άνθρωπο, και μακάρι να ήταν όλοι έτσι.Το έργο ''ντύνουν'' ωραίες μουσικές και ήχοι από τον Σταύρο Γασπαράτο, ενώ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και ο Μιχάλης Κλουκίνας στα βίντεο, αλλά και λοιποί συντελεστές.
Έχουμε ξεκινήσει τις πρόβες από 9 Αυγούστου. Πολύωρες και πολύμηνες για να 'χουμε ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα και είμαι περήφανη! Δεν θέλω να σας πω πολλά πράγματα για τον ρόλο, γιατί προτιμώ ότι ήταν να πω να το δείτε πάνω στην σκηνή. Πιστεύω θα σας αγγίξει. Το έχουμε κάνει τόσο αληθινό, όπως και τους ρόλους. Για να βγει, όμως, κάτι αληθινό πρέπει να βγουν εμπειρίες και να ενωθούν με τις ρωγμές του ρόλου".

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου από την άλλη, ευχαρίστησε τη Ναταλία Τσαλίκη και τον Γιάννη Μπέζο για την εμπιστοσύνη, αφού σκηνοθετεί περίπου 5 χρόνια και είναι μεγάλη της τιμή. "Δουλέψαμε σαν να έχουμε ξανά συνεργαστεί. Υπήρχε διάθεση και αυτό είναι σημαντικό. Το κείμενο έχει μία ιδιαιτερότητα. Θα δείτε, θα ακούσετε προσχέδια του Τένεσι Ουίλιαμς. Το έχουμε προσαρμόσει κοντά στην ελληνική νοοτροπία, ενώ έχουμε δουλέψει και τις λεπτομέρειες.

Την σκυτάλη πήρε ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο οποίος υποδύεται τον γιο της οικογένειας και έχει και τον ρόλ
Keywords
Τυχαία Θέματα