«Η ζωγραφική του σήμερα» του Π. Τέτση στο Μέγαρο Μουσικής

10:01 11/11/2011 - Πηγή: TVNea
Έργα του σήμερα, δουλεμένα μέσα στο 2011, αλλά και ορισμένα παλιότερα και λιγότερο γνωστά, περιλαμβάνει η έκθεση του ζωγράφου Παναγιώτη Τέτση, η οποία φιλοξενείται, από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και για δύο μήνες στις δύο μεγάλες αίθουσες του νέου εκθεσιακού χώρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Με την τελευταία δουλειά του, τη «Ζωγραφική του σήμερα», ο Παναγιώτης Τέτσης, δηλώνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα του στη μόνιμη και διαρκώς μεταβαλλόμενη σχέση του με το τοπίο και τη φύση. Πρόκειται για 18 παραλλαγές ενός δένδρου,
που παραπέμπει σε πεύκο. Έργα μονόχρωμα σχεδόν μαύρα, για τα οποία ο  ζωγράφος εξομολογείται: «Όπως συμβαίνει με μία ασπρόμαυρη ταινία του παλαιού κινηματογράφου, το ασπρόμαυρο μας δίνει μία προέκταση. Στο ασπρόμαυρο φανταζόμαστε χρώματα που δεν τα βλέπουμε. Ενώ το χρωματιστό σε περιορίζει». Τα πεύκα του, απογυμνωμένα από άλλα «επεισόδια», μόνα τους πάνω σε λευκό περιβάλλον, παραπέμπουν στη λιτότητα της ιαπωνικής ζωγραφικής και ίσως υπαινίσσονται την οικονομία και την απέριττη σοφία του χρόνου που περνάει.

«Τα έργα του Τέτση έχουν την αισθητική του στοχασμού και συνδέουν το σύγχρονο με την παράδοση. Η ζωγραφική του δείχνει κάτι από την μελαγχολία που πρέπει να αναδειχτεί», ανέφερε ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ιωάννης Μάνος.
Στην έκθεση του Μεγάρου, τα πρόσφατα έργα πλαισιώνονται από παλιότερα, αλλά λιγότερο ή ελάχιστα γνωστά, που ανήκουν στον ίδιο τον καλλιτέχνη ή σε συλλέκτες, ενώ, παράλληλα, εκτίθενται ορισμένα εννοιολογικά συγγενή έργα, δάνεια της Εθνικής Πινακοθήκης.

ΑΠΕ


Keywords
Τυχαία Θέματα