Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο

16:30 14/8/2013 - Πηγή: TVNea
Σε σφαγείο έχει μετατραπεί το Κάιρο με εκατοντάδες πτώματα διαδηλωτών να κείτονται στους δρόμους και τις πλατείες της πρωτεύουσας της Αιγύπτου μετά από την μετωπική επίθεση του στρατού κατά των οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη διάρκεια εκκαθάρισης των πλατειών Ραμπάα αλ-Ανταουίγια και Νάχντα.
Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι τραυματίες ανέρχονται σε χιλιάδες και η οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων
κάνει λόγο για απίστευτες ωμότητες εκ μέρους του στρατού.
Τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας μιλούν για αιματοχυσία και αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 300, ενώ οι τραυματίες είναι 8.000, πληροφορίες ωστόσο που δεν επιβεβαιώνονται. Καλούν επίσης «τους Αιγύπτιους να κατέβουν στον δρόμους για να σταματήσουν τη σφαγή».

«Δεν πρόκειται για απόπειρα διάλυσης του πλήθους, αλλά για απόπειρα να πνιγεί στο αίμα κάθε αντίθετη στο στρατιωτικό πραξικόπημα φωνή» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο Γκεχάντ αλ-Χάνταντ, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Ο Αιγυπτιακός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και προσπαθούσαν να εισέλθουν στην πλατεία Ραμπάα αλ-Αλαουίγια στο Κάιρο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στο σημείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην Αλεξάνδρεια, το Σουέζ και το Ασουάν.

Ο δημοσιογράφος του Reuters δήλωσε ότι είδε περίπου 20 διαδηλωτές να έχουν πυροβοληθεί στα πόδια από Αιγύπτιους στρατιώτες.

Το Υπουργείο Υγείας από την πλευρά του κάνει λόγο για εννιά διαδηλωτές νεκρούς και 78 τραυματίες. Όσον αφορά τα θύματα από τις δυνάμεις ασφαλείας, κάνει λόγο για πέντε νεκρούς και 29 τραυματίες.

(zougla)
Keywords
Τυχαία Θέματα