Μικροί chef εν δράσει!

11:46 22/11/2011 - Πηγή: TVNea
Ολα είναι έτοιμα και οι κουζίνες θα πάρουν φωτιά από την επόμενη εβδομάδα στο «Junior Master Chef» στο Mega! Η Μαρία Μπεκατώρου μας συστήνει τους μικρούς και επίδοξους σεφ που θα αποδείξουν ότι η μαγειρική μπορεί να γίνει ένα απολαυστικό παιχνίδι. Oσο για τους τρεις κριτές, τον Λευτέρη Λαζάρου, τον Γιάννη Λουκάκο και τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, βρίσκονται πλάι τους για να βοηθήσουν, να συμβουλεύσουν, να ενθαρρύνουν, αλλά και να αναδείξουν τον πρώτο Ελληνα Junior Master Chef.
Δώδεκα χιλιάδες παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή στο «Junior Master Chef». Στα δύο πρώτα επεισόδια παρακολουθούμε τους σαράντα καλύτερους μικρούς σεφ να διαγωνίζονται σε τέσσερις ομάδες των δέκα ατόμων, προκειμένου να επιλεγούν οι είκοσι.
Στο πρώτο επεισόδιο, την άλλη Τετάρτη στις 21.50, οι δέκα πρώτοι διαγωνιζόμενοι μπαίνουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χασάπικο που έχει στηθεί στο στούντιο, για να διαλέξουν και να μαγειρέψουν το είδος κρέατος που επιθυμούν. Η δεύτερη ομάδα, που αποτελείται από τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, καλείται να μαγειρέψει το αγαπημένο της φαγητό και να το παρουσιάσει όσο πιο όμορφα και δημιουργικά μπορεί στους κριτές. Τι λένε όμως οι κριτές για τα παρασκήνιο του μαγειρικού σόου; Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, μέσα από βίντεο στο Διαδίκτυο, μας ξεναγεί στην κουζίνα του «Μaster Chef» και μας αποκαλύπτει τα μυστικά: «Η κουζίνα δεν έχει αλλάξει από το “Master Chef 1”, αλλά μπήκε...
περισσότερο χρώμα. Το στήσιμο των πάγκων είναι ίδιο, οι εστίες επαγωγικές αφού με το που αποσύρεις το τηγάνι ή την κατσαρόλα, το μάτι κλείνει. Ετσι, δεν υπάρχει κίνδυνος να καείς. Το ίδιο ισχύει και στους φούρνους. Εχουμε βάλει λιγότερη ροή στο λάδι, στο ξύδι και το αλατοπίπερο και επίσης έχουμε βάλει παιδικά μαχαίρια προκειμένου να αποφύγουμε τα ατυχήματα. Γιατί σε μια κουζίνα τα ατυχήματα έρχονται από δύο πλευρές: από τα καψίματα και από τα κοψίματα».
Ο δεύτερος κριτής, ο Λευτέρης Λαζάρου αναφέρεται στα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη μαγειρική των παιδιών: «Στην αποθήκη υπάρχουν πολλά καλούδια. Υπάρχει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, με όσπρια, μπαχαρικά και γαλακτοκομικά. Ετσι, οι λιλιπούτειοι μάγειρες μπορούν να φτιάξουν τις συνταγές τους».
Οσο για τον τρίτο κριτή, τον Γιάννη Σκαρμούτσο, μιλάει για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να χειρίζονται και οι τρεις τους τα παιδιά: «Η δυσκολία είναι ότι έχεις να κάνεις με παιδιά και θα πρέπει να τους μιλάς με τέτοιο τρόπο ώστε να μη στενοχωριούνται. Είναι σαν να έχουν πάει σε μια gourmet κατασκήνωση, οπότε περισσότερο λυπούνται που χάνουν αυτό το κομμάτι, ότι δηλαδή τελειώνει και θα χάσουν τις παρέες τους, τους φίλους τους, όπως όταν τελειώνει το καλοκαίρι και πρέπει να γυρίσουν στην καθημερινότητά τους».

espresso
Keywords
Τυχαία Θέματα