Όλα για την υγεία mou:Όσο υπάρχουν άνθρωποι…

16:01 22/12/2012 - Πηγή: TVNea
Η εκπομπή “Όλα γιατην υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί τοΣάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 16:50, είναι αφιερωμένη στονεθελοντισμό και σε όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται αφιλοκερδώς στοντομέα της υγείας.

Πολλοί λένε ότι ο εθελοντισμός αποτελεί δείκτη πολιτισμούμιας χώρας. Στην Ελλάδα, η εθελοντική δράση τα τελευταία χρόνια φαίνεται νααποκτά μια νέα δυναμική.
Με αφορμή και την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψειαπό την οικονομική κατάσταση της χώρας, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποιπροσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και τηνσυμπαράσταση στον άνθρωπο που υποφέρει.
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, συναντά ένα νέο άνθρωπο πουαφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του διασκεδάζοντας παιδιά με καρκίνο, μια ομάδαφοιτητών που είναι εθελοντές αιμοδότες, μια γυναίκα που κρατά συντροφιά σε ένανηλικιωμένο, ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας και στηρίζουνψυχολογικά άλλους ασθενείς αλλά και γιατρούς που προσφέρουν αφιλοκερδώς τιςυπηρεσίες τους.
Η εκπομπή καταγράφει τη δράση εθελοντικών οργανώσεων όπωςτου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της «Κιβωτού» και της«Praksis» και συζητά με τους εθελοντές για όσα «παίρνουν» μέσα από την προσφοράτους στους άλλους ανθρώπους.
Ο καθηγητής Ψυχιατρικής ΓιώργοςΧριστοδούλου μιλά για τα οφέλη που έχουν στην υγεία τους όσοι είναιεθελοντές, καθώς σύμφωνα με έρευνες ο εθελοντισμός χαρίζει περισσότερα χρόνιαζωής, μειώνει τις πιθανότητες για κατάθλιψη και συμβάλλει στην αντιμετώπιση τουχρόνιου πόνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα