Συνεχίζεται η 13η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας

10:15 4/4/2011 - Πηγή: TVNea
Μέχρι τις 4 Απριλίου η καρδιά της μόδας χτυπά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου πραγματοποιείται η 13η Ελληνική Εβδομάδα Μόδα.
Το Σάββατο 2 Απριλίου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Τεχνόπολη για να παρακολουθήσει τα fashion show της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας.
Εμπνευσμένη από τις κρύες και χιονισμένες χειμωνιάτικες νύχτες, η Nikos-Takis Haute Couture παρουσίασε τη συλλογή "Λευκές Νύχτες" για τον Χειμώνα 2012 η οποία ήταν και η εναρκτήρια επίδειξη, με δημιουργίες Pret-a-Porter Deluxe και Haute Couture.
Γυναικεία ταγιέρ και κοστούμια
σε στενές γραμμές σε λευκό, ιβουάρ, λευκό του πάγου και nude, συνοδεύονταν από οικολογικές γούνινες ετόλ και κάπες. Τη συλλογή συμπλήρωσαν ξεχωριστές ανδρικές δημιουργίες και ολομέταξα νυφικά, κεντημένα στο χέρι με κρύσταλλα, πέρλες και άλλους ημιπολύτιμους λίθους.
Δημιουργίες επηρεασμένες από τις
Jane Birkin, Marianne Faithfull, Bianca Jagger αλλά και γενικότερα από διάσημες γυναίκες ηθοποιούς του '60 και του '70, που τις χαρακτήριζε μια δυναμική θηλυκότητα και για τις οποίες έχουν γραφτεί σπουδαία τραγούδια, παρουσίασε στην κολεξιόν της για την περίοδο «Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-2012» η σχεδιάστρια του Empire, Αλίς Μαρί Χατζηπαναγή.
«Η συλλογή συνδυάζει την αισθητική της μόδας των '70s με το παρισινό μποέμικο στυλ. Το ύφος είναι αντεργκράουντ, θηλυκό, αισθησιακό και πολυτελές. Οι ραφές και τα υφάσματα είναι εξαιρετικής ποιότητας. Μετάξι, σιφόν, δέρμα νάπα, μαλακό σουέντ και κασμίρ» ανέφερε η σχεδιάστρια.
Σε ό,τι αφορα τα ρούχα που είδαμε, η συλλογή περιελάμβανε μάξι φορέματα, γυαλιστερές μπλούζες, εφαρμοστά δερμάτινα, boho-chic σακάκια και παλτό, κοστούμια, σούπερ μίνι και μια σειρά από χειροποίητες τσάντες.
Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκε το κοινό τη συλλογή του γνωστού σχεδιαστή Μάκη Τσέλιου, με δημιουργίες της casual σειράς του, Makis Tselios Young Woman και Makis Tselios Homme, για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2011-12.
Η συλλογή περιελάμβανε φορέματα από ανάλαφρα υφάσματα σε συνδυασμό με animal prints αλλά και ανδρικά κουστούμια και βερμούδες.
«Πρόκειται για μία φρέσκια σειρά με χρώματα πολύ έντονα, όπως τιρκουάζ,φούξια, κοραλλί, λευκό, κρεμ της άμμου και λίγο μαυρόασπρο που πάντα ταιριάζει» ανέφερε ο σχεδιαστής. «Μία κολεξιόν που απευθύνεται σε νέο κόσμο και νέος κόσμος είναι όποιος αισθάνεται νέος. Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από την καθημερινότητα, από τις ανάγκες του κόσμου, απ όλα όσα έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε» τόνισε ακόμη ο Μάκης Τσέλιος.
Για την Ελληνική Εβδομάδα Μόδας, ο Μάκης Τσέλιος είπε πως θεωρεί ότι είναι μία σημαντική ευκαιρία για τους νέους σχεδιαστές να παρουσιάσουν την δουλειά τους και ευχήθηκε «να συνεχίζει να μεγαλώνει και στις επόμενες διοργανώσεις να συμπεριλάβει ακόμα περισσότερους σχεδιαστές και παλιούς και νέους, παραμένοντας η μεγάλη γιορτή της μόδας».
Στη συνέχεια, σειρά είχε η επίδειξη για το φθινόπωρο-χειμώνα 2011 της Ελληνοαμερικανίδας Μίνα Στόουν, η οποία περιελάμβανε φορέματα και jumpsuits με τα χαρακτηριστικά tie-dye
Keywords
Τυχαία Θέματα