Τα θρυλικά love stories της ελληνικής τηλεόρασης

10:00 22/8/2013 - Πηγή: TVNea
Έρωτες παθιασμένοι, αταίριαστοι, παράνομοι, αδιέξοδοι. Όποια μορφή κι αν έχουν, είναι το ίδιο συναρπαστικοί. Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει η τηλεοπτική ιστορία, γι' αυτό κάνουμε μια αναδρομή στα πιο θρυλικά love stories της ελληνικής TV.
Η αρχή έγινε με την «Αναστασία». Και δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην είχε έστω ψελλίσει το όνομά της στις αρχές της δεκαετίας του '90. Πρόκειται για την ερωτική-δραματική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου (Μega, 1992) μέσα από την οποία γνωρίσαμε και από την... καλή αλλά και από την... ανάποδη τη Μυρτώ Αλικάκη,
η οποία με τα κάλλη της κατάφερε να κάνει μαλλιά κουβάρια πατέρα και γιο, δηλαδή τον Μηνά Χατζησάββα και τον Άλκι Κούρκουλο!
Ψίθυροι Καρδιάς (Mega, 1997)
Κάπως έτσι μάθαμε όλοι τι θα πει «μπαλαμός»... Η ομορφιά της Ερατώς (της πρωτοεμφανιζόμενης Αννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους) ήταν κάτι παραπάνω από αδύνατο να μη συγκινήσει τον «μπαλαμό» ή, αν προτιμάτε, τον αιώνια σκληρό τηλεοπτικό ζεν πρεμιέ Απόστολο Γκλέτσο. Το πάντρεμα αυτών των δύο τόσο διαφορετικών κόσμων είχε ως αποτέλεσμα κάθε Δευτέρα βράδυ η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη να χτυπάει τηλεθεάσεις της τάξεως του 60% και 70% !
Άγγιγμα Ψυχής (ΑΝΤ1, 1998)
Και Aγιο κολάζεις ! Πάνω σ' αυτή τη σοφή ρήση είπε να βασιστεί ο Μανούσος Μανουσάκης κι έτσι με «όπλο» του τη γοητεία της Θεοφανίας Παπαθωμά (επίσης πρωτοεμφανιζόμενη εκείνη την εποχή) κατάφερε να... κολάσει τον εκλεκτό του Θεού, τον Σταύρο Ζαλμά, που εκείνο τον χειμώνα του '98 έκανε θραύση με το ράσο!
Κλείσε τα μάτια (Mega, 2003)
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες του 2000. Εδώ η πέτρα του σκανδάλου είναι ο Φίλιππος, ο οποίος δεν μπορεί να αντισταθεί ούτε στη γοητεία της μάνας (Πέμη Ζούνη) ούτε στη γοητεία της κόρης (Ιωάννα Παππά). Τρεις σεζόν μάς πήρε για να αποφασίσει τι θα κάνει αυτό το αγόρι...
Μη μου λες αντίο (ΑΝΤ1, 2004)
Ήταν να μην κάνει την αρχή ο Μανουσάκης με τους αταίριαστους έρωτες... Από τη στιγμή που διαπίστωσε πως ο κόσμος «εθίζεται» με αυτούς, δεν άφησε αταίριαστο για αταίριαστο έρωτα που να μη βαλθεί να... παντρέψει. Τον έρωτα του μουσουλμάνου Μουράτ (Μέμος Μπεγνής) και της χριστιανής Χριστίνας (Θάλεια Ματίκα) τον παρακολούθησαν οι τηλεθεατές με κομμένη την ανάσα!
Η ζωή που δεν έζησα (Mega, 1998)
Οι έρωτες με διαφορά ηλικίας ανέκαθεν ήταν ένα από τα πιο κλασικά τηλεοπτικά -και όχι μόνο- love stories. Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου καταπιάστηκε με αυτό και κατάφερε για ένα ολόκληρο χειμώνα να μας καθηλώσει με τον τρελό έρωτα που έζησε η Ταμίλα Κουλίεβα στην αγκαλιά του Αιμίλιου Χειλάκη, μέχρι τη στιγμή φυσικά που την πήρε χαμπάρι ο γιος της και κολλητός του αγαπημένου της, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Δυο μέρες μόνο (Mega, 2005)
Με την ιστορία του Κάιν και του Αβελ αποφάσισε κατά κάποιον τρόπο να ασχοληθεί ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην «Κλείσε τα μάτια» μετέπειτα εποχή. Η σειρά μάς ταξιδεύει μέχρι τους Παξούς, απ' όπου ξεκινά ο έρωτας δύο αδελφών, του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, για την ίδια γυναίκα, τη Βαλέρια Χριστοδουλίδου.
Το σημάδι του έρωτα (Mega, 1998)
«Τι έγινε, Κωστάκη; Γουστάρεις τη χωριάτισσα;». Η ατάκα της σειράς έμελλε να γράψει ιστορία. Εδώ περιπλανηθήκαμε στον παράνομο έρωτα που ζούσαν ο Στράτος Τζώρτζογλου με τη Βάνα Μπάρμπα. Οπου Βάνα Μπάρμπα βλέπε «χωριάτισσα» και όπου Στράτος Τζώρτζογλου βλέπε «πρωτευουσιάνος, ωραίος και μοιραίος», αδελφός του συζύγου της Βάνας, που έρχεται στο χωριό με τη σέξι αγαπημένη του (Τζένη Μπότση) και ανάβει φωτιές!
Δυο ξένοι
Ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς έρωτες, που δεν συνοδευόταν από.... δάκρυα, ήταν αυτός της Μαρίνας Κουντουράτου και του Κωνσταντίνου Μαρκορά. Το συγγραφικό δίδυμο Ρήγας-Αποστόλου κατάφερε για δύο χρόνια να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κόσμου με τους «Δυο ξένους» (Mega, 1997).
ΝΑΝΣΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ/Τv Έθνος
Keywords
Τυχαία Θέματα