Θύμα ρατσισμού η Όπρα

11:15 12/8/2013 - Πηγή: TVNea
Είναι ίσως η πιο δημοφιλής, πλούσια και επιτυχημένη γυναίκα στον πλανήτη, με επιρροή που ζηλεύουν ακόμα και οι Πρόεδροι των Η.Π.Α. . Κάθε τι που λέει η Όπρα Γουίνφρεϊ γίνεται αμέσως μόδα. Τα βιβλία που διαβάζει γίνονται μπεστ σέλερς, τα καλλυντικά που χρησιμοποιεί εκτοξεύονται στον πίνακα των πωλήσεων και εν τέλει οι πολιτικοί που υποστηρίζει γίνονται Πρόεδροι του κράτους.
Η τελευταία της επίσκεψη στην Ελβετία,
ως καλεσμένη του γάμου της Τίνα Τέρνερ, εξελίχθηκε σε καταστροφή. Η Όπρα αποκάλυψε σε συνέντευξή της πως ενώ βρισκόταν στην Ελβετία, έπεσε θύμα ρατσισμού! Μία υπάλληλος αρνήθηκε να της πουλήσει μία πανάκριβη τσάντα λέγοντάς της πως «είναι πολύ ακριβή για εκείνη». Η βλακεία της υπαλλήλου είναι προφανής! Η Όπρα είναι αποδεδειγμένα η πιο επιτυχημένη παρουσιάστρια στην ιστορία της τηλεόρασης, παγκοσμίως. Τον περασμένο χρόνο μόλις, έβγαλε 77 εκατομμύρια δολάρια. Εξίσου βλακεία θα είναι να υποτιμήσουμε αυτή τη μορφή ρατσισμού, ή να θεωρούμε ότι ρατσισμός είναι μόνο η βιαιοπραγία κατά μεταναστών ή ανθρώπων άλλου χρώματος και κουλτούρας.
Από την άλλη, η χρονική στιγμή που έγινε το επεισόδιο έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς ορισμένες πόλεις της Ελβετίας ετοιμάζονται να απαγορεύσουν σε αιτούντες άσυλο την ελεύθερη μετακίνηση σε δημόσιους χώρους. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συσχετίζουν αυτά τα μέτρα με το απαρτχάιντ. Η διάκριση εις βάρος της Όπρα -ο ιδιοκτήτης του καταστήματος το χαρακτήρισε «παρεξήγηση»- χαρακτηρίζεται από τους επικοινωνιολόγους ως «καταστροφή των δημοσίων σχέσεων της Ελβετίας», η οποία για πολλούς Αμερικανούς-τηλεθεατές, πλέον, θα αποτελεί μια ρατσιστική χώρα.

Πηγή: protagon / Θανάσης Τρομπούκης
Keywords
Τυχαία Θέματα