1 στους 2 θεωρούν πως το SEO αυξάνει την επισκεψιμότητα ενός website

Η Search Magic, εταιρεία παροχής υπηρεσιών SEO, ανακοινώνει τα αποτελέσματα της 1ης πανελλαδικής έρευνάς της με τίτλο «Το SEO και η ελληνική αγορά». Με τη συμμετοχή 350 επαγγελματιών από τους κλάδους του e-commerce, της επικοινωνίας και του marketing, η έρευνα αποκάλυψε σημαντικές πτυχές σχετικά με την αντίληψη και τη χρήση του SEO στην ελληνική αγορά. H έρευνα της Search Magic

ακολουθεί την πρόσφατη εμφάνισή της στην ελληνική αγορά.

Το 69% όσων συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν πως το SEO είναι απαραίτητο για τη λειτουργία ενός website, ενώ το 25% πιστεύει πως είναι αρκετά σημαντικό. Πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο tool ή υπηρεσία SEO. Συγκεκριμένα, το 39% όσων απάντησαν στην έρευνα έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο SEO tool, ενώ το 12% έχει χρησιμοποιήσει κάποια υπηρεσία. Υψηλό, ωστόσο – της τάξεως του 33% – είναι το ποσοστό όσων δεν έχουν κάνει καθόλου χρήση ενός tool ή κάποιας υπηρεσίας SEO.

Στην ερώτηση σχετικά με τον τρόπο που το SEO μπορεί να βοηθήσει ένα e-commerce site, η δημοφιλέστερη απάντηση είναι πως το SEO βοηθά στην αύξηση της επισκεψιμότητας. Η δεύτερη δημοφιλέστερη απάντηση, είναι πως αυξάνει την προβολή της σελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

Πώς επιτυγχάνεται μία καλή θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης; Οι δημοφιλέστερες απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση, με ίδια ακριβώς ποσοστά, αφορούσαν στο περιεχόμενο του website και στις λέξεις-κλειδιά, τα οποία – σύμφωνα με το 78% – αποτελούν τους βασικότερους παράγοντες που θα βοηθήσουν στην επίτευξη υψηλών αποτελεσμάτων. Σχεδόν η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα, σε ποσοστό 94%, δήλωσε πως είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν δομικά στοιχεία του site τους προς όφελος μίας υπηρεσίας SEO.

Keywords
Τυχαία Θέματα
SEO,