9.000 μαθητές στον 10ο πανελλήνιο διαγωνισμό STEM με συνεργάτη την Cosmote

Με τη συμμετοχή 9.000 μαθητών από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε ο 10ος πανελλήνιος διαγωνισμός STEM 2024, τον οποίο διοργάνωσε ο STEM Education με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote.

Στα 10 χρόνια του διαγωνισμού έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 53.000 μαθητές,

έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 15.800 δάσκαλοι και καθηγητές και έχουν δοθεί δωρεάν περισσότερα από 1.100 πακέτα εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Στον τελικό του διαγωνισμού, με θέμα «Μεσόγειος, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού», βραβεύτηκαν έργα τα οποία, μέσα από την τεχνολογία, αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, ο οποίος, κατά τη διάρκεια του τελικού, βραβεύτηκε για την προσφορά του στη διάδοση και εξέλιξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής, δήλωσε: «Πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε στους νέους για να αναπτύξουν τις ψηφιακές και άλλες σημαντικές δεξιότητες, καθώς και για να ενισχύσουμε τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους προς την επιστήμη και την τεχνολογία. Σήμερα με ικανοποίηση διαπιστώνουμε τα σημαντικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα