Celebrating creativity, innovation & effectiveness in the experiences we create: Οι πιο δημιουργικές και καινοτόμες εκδηλώσεις για το 2023

Τους μεγάλους τους νικητές ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου τα Εvent Awards 2023, με την παρουσία 450 εκπροσώπων εταιρειών, ακαδημαϊκών και θεσμικών φορέων. Τα Event Awards διοργανώνονται τα τελευταία 8 χρόνια από την Boussias Events και στόχο έχουν να αποτυπώσουν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα ενός κλάδου που συνεχώς προσαρμόζεται και εξελίσσεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, ενώ, ταυτόχρονα, έχουν καθιερωθεί ως η μεγάλη συνάντηση των δημιουργών εκδηλώσεων.

Ρεκόρ συμμετοχών
Τα βραβεία προέκυψαν μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από την κριτική

επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν 50 διακεκριμένοι εκπρόσωποι εταιρειών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και θεσμικών φορέων. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, τ. Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, ο οποίος ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Ο κλάδος των events στην Ελλάδα μεγαλώνει, ωριμάζει, αναζητά και εξερευνά νέες προσεγγίσεις. Ο αριθμός-ρεκόρ των συμμετοχών στα φετινά Event Awards αποτέλεσε απόδειξη της ανάπτυξης του κλάδου, αλλά και πρόκληση για την Επιτροπή μας η οποία κλήθηκε να αναδείξει τους νικητές μέσα από μία διαδικασία η οποία -χρόνο με τον χρόνο- γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική.

Η επιλογή υπήρξε σε αρκετές περιπτώσεις δύσκολη, αλλά, παράλληλα, η μεγάλη συμμετοχή ενισχύει περαιτέρω την αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού, η διασφάλιση του οποίου αποτελούσε, εξάλλου, βασική μου προτεραιότητα ως Πρόεδρος της φετινής Επιτροπής. Θα ήθελα να συγχαρώ τους νικητές, να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής για την ευσυνειδησία τους, καθώς και τους διοργανωτές για τη μέριμνά τους ώστε τα Βραβεία να γίνονται κάθε χρόνο και καλύτερα. Κοινή μας δέσμευση είναι να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός των Βραβείων της επόμενης χρονιάς μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο με τον κλάδο, με στόχο να γίνουν ακόμα πιο συμπεριληπτικά, να καλύψουν το πλήρες και ευρύ φάσμα των events και να αναδείξουν τις πιο άρτιες, δημιουργικές και καινοτόμες προσεγγίσεις σε αυτόν τον απαιτητικό τομέα».

Νέο πεδίο στην εμπειρία του κοινού
H Αγγελική Κουτσουράδη, Παραγωγός, Boussias Events σημείωσε στον εναρκτήριο χαιρετισμό της βραδιάς:
«Η 8η διοργάνωση των Event Awards παρουσιάζει μέσα από το περιεχόμενο των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν, τις τάσεις, τις δυναμικές που διαμορφώνονται στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς επανήλθαμε πλήρως στις ζωντανές εκδηλώσεις με νέες καινοτόμες προτάσεις, που έχουν ενσωματώσει τις νέες τεχνολογίες και αποτυπώνουν το νέο πεδίο στην εμπειρία του κοινού και την επαφή του με το brand. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για το έργο τους και για την αξιοσημείωτη συνεισφορά τους στον κλάδο διοργάνωσης εκδηλώσεων. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν το ταξίδι της δημιουργίας, εμπνευσμένοι και αφοσιωμένοι στην αριστεία. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας κι έφεραν εις πέρας το σημαντικό έργο της αξιολόγησης και της ανάδειξης των νικητών».

Τα κορυφαία βραβεία
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και την αντίστοιχη κατάκτηση βραβείων εκ μέρους των επιχειρήσεων, προέκυψαν και τα κορυφαία βραβεία του θεσμού. Ειδικότερα, Event Production Agency of the Year αναδείχθηκε η Event Plus. Ακολούθως, τον τίτλο Event Marketer of the Year κέρδισε η Coca Cola 3E, με έργα που επιμελήθηκαν οι εταιρείες Eυ Ζην και Epaphy. H ΠΑΕ ΑΕΚ κέρδισε τον τίτλο Event Brand of the Year, καθώς και πολλές διακρίσεις με το «360° Experience Tελετής Eγκαινίων Γηπέδου ΑΕΚOPAP Arena», το οποίο και πήρε τον τίτλο του Event of the Year.

Platinum Βραβεία
Τα έργα που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα που διαγωνίστηκαν, κατέκτησαν το Platinum βραβείο της Ενότητας.

Ενότητα Events – Thematical: «Garnier Green Beauty Sustainable Event» των Event Plus και Garnier (κατηγορία event με budget μέχρι 50.000 ευρώ), «Δήμος Αθηναίων: 1ο Athens Civil Society Festival» των Amuse και Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (κατηγορία budget 50.000 ευρώ μέχρι και 150.000 ευρώ) και «Christmas @ The Ellinikon Experience Park» της Foss Productions/Events Department (για Έvent με budget 150.000 ευρώ).Ενότητα Corporate Events: «Coca-Cola 3E Destination 24/7» των Ευ Ζην και Coca-Cola Τρία Έψιλον.Ενότητα Brand Experiences: «Αdidas Sportswear event» από Savvy Partners X Let’s Go Bananas (event με budget μέχρι 50.000 ευρώ), «Coca-Cola 3E Bar District» της Ευ Ζην (Έvent με budget από 50.000 ευρώ μέχρι και 150.000 ευρώ) και «Welcome New Nova» των Yard και Nova (Έvent με budget 150.000 ευρώ).Ενότητα Sponsorships: «Εlit Martini Masters Global Competition with a Sustainable Twist» των Radical Communications και B.Σ Καρούλιας και «Η Κωτσόβολος στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο 2023» της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe.Ενότητα Marketing, Communications & Strategy: «Manufacturing of the Future» των Event Plus και Παπαστράτος.Ενότητα Event Partners / Suppliers: «Tελετή Eγκαινίων Γηπέδου ΑΕΚ 360° Experience | OPAP Arena» της Event Plus.Ενότητα Debut Event: «The “Deep Time” LV High Jewelry Event @ Odeon of Herodes Atticus» των YardLouis Vuitton.

Την τελετή απονομής παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Πέτρος Κουμπλής και Σοφία Κωνσταντινίδου.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν με την Τιμητική Υποστήριξη του HAPCO & DES. Χορηγός είναι η Sound And Visual – Παπαθανασίου Α. Κωνσταντίνος.

Εκτενές αφιέρωμα με δηλώσεις νικητών και φωτογραφικό υλικό από την τελετή απονομής θα δημοσιευτεί σε επόμενο τεύχος του Marketing Week.

Πίνακας Νικητών

Keywords
Τυχαία Θέματα