H Costa Coffee με νέο CEO

Στον Philippe Schailee ανέθεσε τον ρόλο του CEO η Costa Coffee, ανάθεση η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο. Ο Philippe Schailee θα διαδεχτεί την Jill McDonald, η οποία αποχώρησε από την εταιρεία πέρυσι το καλοκαίρι, προκειμένου να επιστρέψει

στην αλυσίδα fast food McDonald’s.

Ο Philippe Schailee, με πλατιά εμπειρία στο marketing, ξεκίνησε την καριέρα του στο Βέλγιο, από την αμερικανική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων Sara Lee Group, η οποία έχει πλέον καταργηθεί, ενώ, το 2000, προήχθη σε Executive Vice President (EVP) Marketing στους τομείς του καφέ και του τσαγιού, προτού αναδειχθεί σε Senior Vice President και Chief Marketing Officer για όλες τις κατηγορίες της επιχείρησης στις ΗΠΑ το 2008.

Επέστρεψε στην Ευρώπη το 2012, στον όμιλο Jacob Douwe Egberts ως Πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος καφέ και εντάσσεται στην Costa Coffee από την Groupe SEB, όπου θήτευσε ως EVP για τα προϊόντα και την καινοτομία από τον Απρίλιο του 2021.

«Ο Philippe είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης, ο οποίος εντάσσεται στην Costa Coffee με ένα πλούσιο παρελθόν στην επιχειρηματικότητα και με πάθος για τη δημιουργία μεγάλων brands», σημείωσε η Evguenia Stoichkova, Πρόεδρος των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της μητρικής The Coca-Cola Company.

(Πηγή: marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα