Henkel, Dixan και My Market σε δράση στον Δήμο Βόλου

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή», στελέχη της Henkel Hellas και των καταστημάτων My Market μαζί με τον ηθοποιό και μέλος της εθελοντικής ομάδας, Νίκο Κουρή, βρέθηκαν στο ρέμα Καλιακούδας στον Βόλο για τον έκτο καθαρισμό της χρονιάς, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση της περιοχής από απορρίμματα

και πλαστικά, έπειτα και από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Το Ρέμα Ξηριά, ή αλλιώς Καλιακούδας, στον Βόλο πηγάζει από τη λίμνη Κάρλα.

Οι εθελοντές της Henkel Hellas και των My Market συνεργατικά ανέλαβαν δράση και συγκέντρωσαν 1 τόνο συνολικών απορριμμάτων και 1 τόνο οργανικών υλικών καθαρίζοντας σε βάθος τις μάζες άμορφων υλικών και πλαστικών που βρίσκονταν συγκεντρωμένες κατά μήκος του υγροτόπου.

Για τον καλύτερο και αποδοτικότερο καθαρισμό της περιοχής, η Henkel και το Dixan χρησιμοποίησαν δύο μηχανήματα βαρέως τύπου, τα οποία παρέμειναν στο σημείο μετά τη δράση για τρεις ολόκληρες ημέρες για να συγκεντρώσουν επιπλέον απορρίμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα