Oracle: 70% των ηγετών επιχειρήσεων θα προτιμούσαν ένα ρομπότ να αποφασίζει γι’ αυτούς

Οι άνθρωποι αισθάνονται κατακλυσμένοι από δεδομένα και ανεπαρκώς καταρτισμένοι για να τα χρησιμοποιούν στη λήψη αποφάσεων και αυτό πλήττει την ποιότητα της ζωής τους και τις επιχειρηματικές τους επιδόσεις, σύμφωνα με μια νέα μελέτη – The Decision Dilemma – της Oracle και του Seth Stephens-Davidowitz, συγγραφέα best seller των New York Times.

Η

μελέτη διεξήχθη σε περισσότερους από 14.000 εργαζομένους και διευθυντές επιχειρήσεων σε 17 χώρες και διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν αποφάσεις στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, σε μια εποχή που αναγκάζονται να λάβουν περισσότερες αποφάσεις από ποτέ άλλοτε.

Το 74% των ανθρώπων δηλώνει ότι ο αριθμός των αποφάσεων που λαμβάνει καθημερινά έχει αυξηθεί κατά 10 φορές τα τελευταία τρία χρόνια και καθώς προσπαθεί να λάβει αυτές τις αποφάσεις, βομβαρδίζεται με όλο και περισσότερα δεδομένα από περισσότερες πηγές από ποτέ. Το 86% λέει ότι ο όγκος των δεδομένων καθιστά τις αποφάσεις στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή πολύ πιο περίπλοκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα