Upstream: Σχεδιάζει διεύρυνση αγορών, ενδυνάμωση martech & άνοιγμα σε νέες χώρες

Η Upstream ανακοίνωσε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για 6η συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού της προς τα στελέχη και τους εργαζόμενους της εταιρείας. Παράλληλα, έθεσε τους νέους στρατηγικούς στόχους για την ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια. Η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας αναμένεται να κλείσει το έτος καταγράφοντας αύξηση 10% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA).

Έχοντας ήδη θετικές προβλέψεις για τα οικονομικά της και για το 2024,

η ανάπτυξη της Upstream για τα επόμενα χρόνια στηρίζεται σε τρεις πυλώνες. Ο πρώτος αφορά στην ενδυνάμωση του martech προσανατολισμού της εταιρείας, με την ανάπτυξη τεχνολογίας, νέων υπηρεσιών, προϊόντων και εφαρμογών προς αυτή την κατεύθυνση. Σημείο σταθμό σε αυτήν την πορεία αποτελεί το λανσάρισμα της πλατφόρμας mobile marketing της Upstream, του Grow, στην Αφρική με τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της ηπείρου.

Ο δεύτερος πυλώνας σχετίζεται με τη διεύρυνση των κλάδων, στους οποίους παρέχει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, διακρίνοντας ευκαιρίες σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, η εκπαίδευση, τα FMCGs, το gaming κ.ά. To 2023, το 64% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από παρόχους και το 36% από άλλες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα mobile marketing της Upstream.

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, το 2023 η Upstream κατέγραψε πολλαπλασιασμό των εσόδων της από τον συγκεκριμένο κλάδο κατά 6 φορές σε σχέση με το 2022. Ο τρίτος πυλώνας, σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο, αφορά στην ενίσχυση της παγκόσμιας παρουσίας της, με στόχο την είσοδο στις ανεπτυγμένες αγορές.

«Το όραμά μας είναι η εδραίωση της Upstream ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας marketing παγκοσμίως και δουλεύουμε εντατικά προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν υπάρχει περιορισμός που να μας κρατά μόνο στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε ήδη. Αντίθετα, αντιμετωπίζουμε ολόκληρο τον κόσμο ως το πεδίο δράσης μας», σημειώνει ο CEO της Upstream, Δημήτρης Μανιάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα