WFA: Δημοσιεύθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της Global Dei Census 2023

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA) έδωσε χθες στη δημοσιότητα κάποια από τα πρώτα παγκόσμια ευρήματα της Global Dei Census 2023, της παγκόσμιας έρευνάς της για θέματα Diversity, Equity & Inclusion (DEI), η οποία διεξήχθη από την Kantar. Το inclusion index score του industry, όπως υπολογίστηκε από την Kantar, έπεσε από το 64% το 2021 στο 63% το 2023. Όπως επισημαίνει η WFA, τα πράγματα δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει ιδιαίτερα στον

χώρο του marketing και της επικοινωνίας, σε επίπεδο συμπερίληψης και προσβασιμότητας.

Ένας στους τέσσερις ανθρώπους με αναπηρία θα εγκατέλειπαν το industry εξαιτίας έλλειψης DEI, όπως και 1 στους 5 ερωτώμενους από εθνικές μειονότητες, 1 στις 6 γυναίκες και 1 στους 6 LGBQ+ ερωτώμενους. «Δεν εκπλησσόμαστε για την έλλειψη υπολογίσιμης αλλαγής στο παγκόσμιο industry μέσα σε μόλις δύο χρόνια, καθώς οι προκλήσεις είναι βαθιά ριζωμένες και συστημικές. Απαιτούν χρόνο για να ξεπεραστούν.

Αλλά το πρώτο βήμα είναι να “χτίσουμε” την αναγνώριση του προβλήματος. Μπορεί να μην αλλάξαμε κάτι δραστικά διεθνώς, αλλά οι προσπάθειες του industry είναι ορατές. Οφείλουμε να παραμείνουμε στην πορεία μας και να επιταχύνουμε. Με τον καιρό, οι προσπάθειές μας θα ανταμειφθούν με πιο diverse και inclusive εργασιακά περιβάλλοντα που θα προσελκύουν τα καλύτερα ταλέντα», δήλωσε ο Stephan Loerke, CEO της WFA.

Σε αντίθεση με το inclusion index score, οι περισσότεροι ερωτώμενοι ανέφεραν ότι η βιομηχανία έχει προβεί τα τελευταία 2 χρόνια σε βελτιώσεις ώστε να είναι περισσότερο diverse και inclusive. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι πιο συχνές μορφές διακρίσεων που καταγράφονται σχετίζονται με την ηλικία, το φύλο και την οικογενειακή κατάσταση. Το 41% των γυναικών, το 42% των γονέων και το 39% των φροντιστών νιώθουν ότι οι οικογενειακές υποχρεώσεις στέκονται εμπόδιο στην καριέρα κάποιου.

Το 12% ηλικίας 18-24 ετών και το 17% ηλικίας 55-64 δήλωσαν ότι έχουν βιώσει προσωπικά ηλικιακή διάκριση, σε σύγκριση με το 8% του συνολικού δείγματος. Σχεδόν οι μισοί ερωτώμενοι εξακολουθούν να αισθάνονται ότι οι αποφάσεις προαγωγής ή πρόσληψης μπορούν να ενέχουν διακρίσεις, με μόλις το 55% να συμφωνεί με τη φράση: «Το senior management δεν κάνει διακρίσεις όταν πραγματοποιεί προσλήψεις ή προαγωγές υφισταμένων». Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 52% στις γυναίκες, στο 51% στις εθνικές μειονότητες, στο 49% στους LGBQ+ και στο 43% στα άτομα με αναπηρία. Η ψυχική υγεία είναι επίσης σημαντική ανησυχία, με το 42% να αναφέρουν ότι νιώθει άγχος και στρες στη δουλειά.

Στην έρευνα του 2023 συμμετείχαν περίπου 13.000 ερωτώμενοι από 91 χώρες.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα