WWF και Vodafone συνέλεξαν 210.000 χρησιμοποιημένα τηλέφωνα προς ανακύκλωση

Τον πρώτο χρόνο της διεθνούς συνεργασίας τους συμπλήρωσαν οι Vodafone και WWF με στόχο τη χρήση τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό και του προγράμματος «One million phones for the planet», τον περασμένο χρόνο, συλλέχθηκαν 210.000 χρησιμοποιημένα τηλέφωνα, τα οποία θα ανακυκλωθούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν.

Επιπλέον, για κάθε τηλέφωνο που συλλέγεται, η Vodafone

δωρίζει μία βρετανική λίρα για το έργο του WWF σε όλον τον κόσμο. Στη χώρα μας, η Vodafone Ελλάδας και το WWF Ελλάς συνεργάζονται για την επίτευξη μηδενικών αποβλήτων και μηδενικών εκπομπών στο δίκτυο ιδιόκτητων καταστημάτων της Vodafone.

Το πρόγραμμα στοχεύει αρχικά να χαρτογραφήσει το σύνολο του κλιματικού αποτυπώματος, να παρακολουθήσει τα ρεύματα αποβλήτων και την τελική διάθεσή τους και να αναπτύξει σχέδιο δράσης, αρχικά πιλοτικά σε κατάστημα και, στη συνέχεια, σε όλα τα καταστήματα Vodafone.

Οι καταναλωτές μπορούν να συμμετάσχουν στην ενέργεια απορρίπτοντας τις παλιές συσκευές στους ειδικούς κάδους στα καταστήματα, μέσω ενός από τα προγράμματα ανακύκλωσης, δωρεάς ή ανταλλαγής της Vodafone.

Keywords
Τυχαία Θέματα