Ανακατατάξεις στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Σε περίοδο ανακατατάξεων βρίσκεται η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων καθώς οι ηγέτες του κλάδου βλέπουν τα νούμερά τους να μειώνονται την ίδια στιγμή που στην αγορά εισέρχονται νέοι «παίκτες».

Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή προβληματίζει τις κυβερνήσεις που σκέφτονται να απαγορεύσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τα ορυκτά καύσιμα εξαντλούνται, τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν την επόμενη μεγάλη ελπίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο, ο πληθωρισμός που καλπάζει έχει αυξήσει το κόστος κατασκευής τους, γεγονός που επηρεάζει

τις πωλήσεις όπως φαίνεται και από τη μεγάλη αγορά της Κίνας.

Οι εξελίξεις επηρέασαν τις πωλήσεις της Tesla οι οποίες μειώθηκαν κατά 9% το α΄ τρίμηνο του 2024, καταγράφοντας την πρώτη της πτώση εδώ και 4 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, είσοδο στην αγορά πραγματοποιεί η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone και συσκευών Xiaomi, η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου της EV, με χαμηλότερη τιμή από την Tesla. «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τις εταιρείες να προχωρήσουν σε engagement με πελάτες που ήδη ενδιαφέρονται», τόνισε ο Τim Stafford, MD του Imagination Detroit.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανακατατάξεις,anakatataxeis