Αντικαταστάθηκε ο CEO της Paramount από τρίο στελεχών

Εν μέσω συζητήσεων για πιθανή συγχώνευση με τη Skydance Media, η Paramount Global ανακοίνωσε πως αντικαθιστά τον CEO, Bob Bakish, με ένα τρίο στελεχών. Η ανακοίνωση από τον κολοσσό που κατέχει την πλατφόρμα streaming Paramount+, την εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Paramount και μια πληθώρα καλωδιακών καναλιών, όπως τα MTV, BET και Showtime, έγινε λίγο πριν την ανακοίνωση των κερδών του τριμήνου που έληξε τον Μάρτιο, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Το νέο γραφείο CEO θα έχει επικεφαλής τους George Cheeks, CBS President and CEO, Brian Robbins, Paramount Pictures Studio Chief και Chris McCarthy, Ηead of Showtime, MTV και άλλων δικτύων. Η Paramount βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Skydance για συγχώνευση ενώ προσπαθεί να αναπτύξει τη streaming πλατφόρμα της εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού από Netflix και Disney.

Τα συνολικά έσοδα της Paramount για το τρίμηνο έως τέλος Μαρτίου ανήλθαν στα 7,69 δισ. δολάρια, τα διαφημιστικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% ενώ προστέθηκαν 3,7 εκατ. συνδρομητές στην πλατφόρμα Paramount+ η οποία πλέον μετρά 71 εκατ. συνδρομητές. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Redstone και η Skydance που χρηματοδότησε ταινίες της Paramount, όπως το «Top Gun: Maverick», προσπαθούν να κάνουν την προσφορά τους πιο ελκυστική προκειμένου να επιτευχθεί η συγχώνευση.

(Πηγή: Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα