Δράσεις της βιομηχανίας τροφίμων & ποτών κατά της παχυσαρκίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας στις 4 Μαρτίου, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχάνων Τροφίμων (ΣΕΒΤ), πραγματοποιεί, εδώ και χρόνια, δράσεις για την υιοθέτηση ισορροπημένων και υγιεινών διατροφικών συνηθειών και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η ανάπτυξη του Κώδικα Αρχών για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία, οι εθελοντικές δεσμεύσεις που αφορούν στην Ανασύνθεση Τροφίμων, με τη σταδιακή μείωση

των επιπέδων αλατιού, κορεσμένων λιπαρών, πρόσθετων σακχάρων και ενεργειακής αξίας στα προϊόντα διατροφής, καθώς και η αυτοδέσμευση πολλών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών και της εστίασης, μέσω του Ελληνικού Pledge, για τη βελτίωση του τρόπου διαφήμισης των τροφίμων & ποτών σε παιδιά κάτω των 13 ετών.

Παράλληλα, η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της παχυσαρκίας παιδιών και ενηλίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα