Επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη ζητά από τα McDonald’s η Γαλλία

Μετά την υιοθέτηση νέων αυστηρών νόμων για το κλίμα στη Γαλλία, η αλυσίδα McDonald’s αναγκάστηκε να υιοθετήσει επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία τροφίμων και ποτών, ένα μοντέλο που μπορεί να επικρατήσει και αλλού, αλλά το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε επιχειρηματικό κίνδυνο για την εταιρεία, καθώς τα αναλώσιμα εξοικονομούν εργατικά χέρια και πόρους.

Άρθρο της The Wall Street Journal εστιάζει

στις προσπάθειες της McDonald’s στη Γαλλία να αντικαταστήσει τα δοχεία μίας χρήσης με επαναχρησιμοποιούμενα. «Δεν θέλουμε η Γαλλία να γίνει το πρότυπο, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό δεν λειτουργεί», αναφέρει στην εφημερίδα ο Head of Ιnternational Government Relations της McDonald’s, Serge Thines. Υποστηρίζει δε, ότι τα επαναχρησιμοποιούμενα είναι χειρότερα για το περιβάλλον από τα μιας χρήσης.

Δεν είναι μόνο οι εθνικές κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών -συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, των Κάτω Χωρών, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας και της Πολωνίας- ή ακόμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση που εφαρμόζουν ή εξετάζουν τέτοια μέτρα. Στις ΗΠΑ, ένα shareholder advocacy group θέλει η εταιρεία να ηγηθεί σε αυτό το παιχνίδι.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα