Η Google καταβάλει 700 εκατ. δολάρια σε antitrust διακανονισμό

Σε διακανονισμό ύψους 700 εκατ. δολαρίων προχώρησε η Google, προκειμένου να διευθετήσει αγωγή εναντίον της από Πολιτείες των ΗΠΑ για μονοπώλιο, η οποία σχετίζεται με το Android app store. Η συμφωνία, η οποία αρχικά συνήφθη τον Σεπτέμβριο, δεν κατατέθηκε επισήμως έως και την περασμένη Δευτέρα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο

διακανονισμός περιλαμβάνει 50 Πολιτείες και καταβάλει 630 εκατ. δολάρια σε Αμερικανούς καταναλωτές οι οποίοι χρησιμοποιήσαν ένα σύστημα πληρωμών στο Play Store της Google, το οποίο, σύμφωνα με τους Γενικούς Εισαγγελείς των Πολιτειών, διόγκωνε τις τιμές στις in-app αγορές. Ως αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς της Google, όπως ισχυρίζονται οι Πολιτείες, η εταιρεία κατάφερε «να αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά από τους καταναλωτές».

Η καταγγελία αναφερόταν, επίσης, σε ισχυρισμούς περί αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και προστασίας των καταναλωτών, υποστηρίζοντας ότι η Google «περιόρισε αδικαιολόγητα το εμπόριο και μονοπώλησε τη διανομή εφαρμογών Android και τις υπηρεσίες επεξεργασίας πληρωμών μέσω περιοριστικής για τον ανταγωνισμό συμπεριφοράς».

Οι καταναλωτές οι οποίοι δικαιούνται να λάβουν μέρος του διακανονισμού θα λάβουν αυτόματα τουλάχιστον δύο δολάρια, ενώ ενδέχεται να καταβληθούν πρόσθετα ποσά, ανάλογα με τις δαπάνες τους στο Google Play από τις 16 Αυγούστου 2016 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα