Η Mytilineos εντάσσεται στον δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability

H Mytilineos θα συμμετέχει για πρώτη φορά στους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones (Dow Jones Sustainability Indices), ως εταιρεία-μέλος του δείκτη DJSI Emerging Markets (με ημέρα εισαγωγής την 19η Δεκεμβρίου 2022).

Η ένταξη της Mytilineos στο δείκτη, σε συνέχεια και της εισαγωγής στον MSCI Greece, νωρίτερα φέτος, «αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την αναγνωρισιμότητα της Mytilineos ανάμεσα σε ένα πλήθος επενδυτικών

κεφαλαίων που δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις επιδόσεις ESG», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η αναγνώριση αυτή για την εταιρεία έρχεται ως συνέχεια της βελτίωσης που κατέγραψε η φετινή της επίδοση, καλύπτοντας τις προϋποθέσεις που θέτουν οι δείκτες βιωσιμότητας Dow Jones. Η Mytilineos κατάφερε να αποσπάσει την μέγιστη βαθμολογία (100/100) στο 1/3 σχεδόν των δεικτών που αξιολογήθηκε και έτσι κατάφερε να συγκαταλέγεται αναμεσά στο 10% των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου της, ενώ μοιράζεται αυτήν τη διάκριση με εταιρείες, όπως η Enel ή η Hindalco. H Mytilineos είναι η μοναδική, όπως επισημαίνεται, ελληνική εταιρεία, από τις 111 εταιρείες συνολικά σε παγκόσμια κλίμακα, που συμμετέχει στον δείκτη DJSI Emerging Markets.

Keywords
Τυχαία Θέματα