Σειρά πρωτοβουλιών EKE από τη Rafarm

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυσή της, η Rafarm καθιερώνει τη «Δωρεά Ν. Ρασσιάς» η οποία θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και της έρευνας από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Επίσης, φέτος, στηρίζει το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «Ερμής» για την υλοποίηση του καινοτόμου θεραπευτικού προγράμματος για ΑμΕΑ, «Nirvana». Το Nirvana είναι ένα πιστοποιημένο

ιατροτεχνολογικό σύστημα που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα, ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίζει την κινητική και γνωστική αποκατάσταση σε ασθενείς με νευροκινητικές διαταραχές.

Στις νέες εγκαταστάσεις του Σωματείου δημιουργήθηκε η αίθουσα Nirvana, ένας πολυαισθητηριακός χώρος όπου το άτομο με αναπηρία μέσω νευρο-αισθητηριακής διέγερσης βελτιώνει, εξελίσσει και τελειοποιεί τις ικανότητες του μέσα από ασκήσεις προσαρμοσμένες στις δυνατότητές του σε πραγματικό χρόνο. Για να τιμηθεί δε ο δωρητής, η αίθουσα Nirvana πήρε το όνομα του Ιδρυτή και Προέδρου της Rafarm, Νικολάου Ρασσιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα