Σήμερα και αύριο το 5ο Φόρουμ για τη ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο

Η αγγλόφωνη έκδοση της Καθημερινής μαζί με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (HALC) οργανώνουν για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Ουάσιγκτον, τη Δευτέρα και την Τρίτη 12-13 Φεβρουαρίου, το Συνέδριο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το συνέδριο, που έχει καθιερωθεί ως ορόσημο για τις διμερείς και περιφερειακές σχέσεις με τις ΗΠΑ, θα εμβαθύνει σε θεματολογία που αφορά την ενεργειακή ασφάλεια, το κλίμα, την αρχιτεκτονική ασφαλείας της περιοχής,

τους νέους ενεργειακούς και οικονομικούς διαδρόμους σε ΝΑ Ευρώπη και Ασία, τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την αμερικανική παρουσία στην περιοχή, αλλά και την ενίσχυση των οικονομικών συνεργασιών μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και των ΗΠΑ.

Μεταξύ των ομιλητών ξεχωρίζουν ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt, οι αναπληρωτές βοηθοί υπ. Εξωτερικών Gabriel Escobar, Joshua Huck και Kimberly Harrington, οι πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis, και στην Κύπρο, Julie Fischer, και μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας.

Από την ελληνική κυβέρνηση θα συμμετάσχουν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ μεταξύ των ομιλητών θα είναι και η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αικατερίνη Νασίκα. Ηχηρή θα είναι και η παρουσία ειδικών από τον ακαδημαϊκό χώρο και από τη διπλωματία, αλλά και think tanks που εστιάζονται στις εξελίξεις στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα