Τα Ηπειρώτικα Αυγά παρουσίασαν επενδυτικό πλάνο 10ετίας, ύψους 30 εκατ. ευρώ

Τα Ηπειρώτικα Αυγά παρουσίασαν το δεκαετές επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, ύψους 30 εκατ. ευρώ, όσων έχουν υλοποιήσει μέχρι σήμερα, αλλά και όσων προγραμματίζουν για την επόμενη πενταετία στον χώρο της ομάδας Alchemy of Flavors στο Κουκάκι, την Τετάρτη 24 Απριλίου.

Μέσα από το επενδυτικό πλάνο της προηγούμενης πενταετίας, η εταιρεία προχώρησε σε ανανέωση στόλου, μηχανημάτων συλλογής αυγών (χρήση ρομποτικής) και σε αλλαγή συγκροτήματος παστερίωσης και συσκευαστικών μηχανών για την Ovo Fresco,

ενώ σημαντική επένδυση αποτέλεσε η δημιουργία πρότυπης μονάδας παραγωγής αυγών cage-free δυναμικότητας 110 Κ ορνίθων στο Καλπάκι. Στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης «πράσινης» μετάβασης της εταιρείας, ένα μέρος των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν από το 2019 έως σήμερα, δαπανήθηκε για την επίτευξη ενεργειακής αυτονομίας των εγκαταστάσεων, μέσα από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 1 MW.

Συγχρόνως, η εταιρεία έχει καταφέρει την καλύτερη δυνατή διαχείριση των αποβλήτων (πλήρης ανακύκλωση) και των υγρών λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός), ενώ πραγματοποιεί και αποκομιδή της κοπριάς των πτηνοτροφείων, η οποία αξιοποιείται για παραγωγή εδαφοβελτιωτικού για αγροτική χρήση.

Για τη επόμενη πενταετία έχει δομήσει έναν στρατηγικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας δεύτερης μονάδας εναλλακτικών εκτροφών δυναμικότητας 200 χιλιάδων ορνίθων, με στόχο το 70% της παραγωγής να προέρχεται από cage-free όρνιθες, ξεπερνώντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τέλος, προτεραιότητα θα δοθεί και στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ovo Fresco, με την εγκατάσταση νέου τεχνολογικού εξοπλισμού και τη δημιουργία νέων χώρων ψύξης και αποθήκευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα