Τέλος η δωρεάν πρόσβαση στο Χ;

Ο ιδιοκτήτης του X, Elon Musk, διατύπωσε σήμερα την ιδέα ότι το κοινωνικό δίκτυο που ήταν παλαιότερα γνωστό ως Twitter μπορεί να μην είναι πλέον ένας δωρεάν ιστότοπος. Σε μια συζήτηση που μεταδόθηκε ζωντανά με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu χθες, ο E. Musk δήλωσε ότι η εταιρεία «προχωρά σε μια μικρή μηνιαία συνδρομή» για τη χρήση του συστήματος X. Υπέδειξε ότι μια τέτοια αλλαγή θα ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των bots

στην πλατφόρμα.

«Είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να καταπολεμήσω τεράστιες στρατιές ρομπότ», εξήγησε ο E. Musk. Ωστόσο, δεν είπε πόσο θα κοστίζει, αλλά την περιέγραψε ως ένα «μικρό χρηματικό ποσό». Ακόμα, δεν διευκρίνισε το πότε θα γίνει αυτή η αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο E. Musk μοιράστηκε, επίσης, νέα στατιστικά στοιχεία για το X, σημειώνοντας ότι ο ιστότοπος έχει πλέον 550 εκατ. μηνιαίους χρήστες, οι οποίοι δημιουργούν 100 έως 200 εκατ. αναρτήσεις κάθε ημέρα. Βέβαια, δεν ήταν σαφές αν υπολογίζει τους αυτοματοποιημένους λογαριασμούς – δηλαδή είτε τα «καλά» bots, όπως τα news feeds, είτε τα «κακά» bots, όπως οι spammers – σε αυτούς τους αριθμούς.

(Πηγή: Techcrunch.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα