Θα μείνουν χωρίς πιστοποίηση B Corp τα agencies της Havas;

Η B Lab Global θα μπορούσε να αφαιρέσει από τα agencies της Havas την πιστοποίηση B Corp, καθώς έλαβε «αρκετές καταγγελίες» από όλον τον κλάδο, μετά την ανάθεση του παγκόσμιου planning and buying λογαριασμού της Shell στη Havas Media. Το μη κερδοσκοπικό δίκτυο μοιράστηκε μια ενημέρωση στις 19 Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι μια αρχική εξέταση «καθόρισε ότι

οι ισχυρισμοί εμπίπτουν στις παραμέτρους της διαδικασίας δημόσιων καταγγελιών του B Lab».

Αν και η επιχείρηση της Shell είναι media λογαριασμός, τα agencies του δικτύου που είναι πιστοποιημένα ως B Corp είναι όλα δημιουργικά, συμπεριλαμβανομένων των Havas London, Havas NY, Havas Lemz στο Άμστερνταμ και Havas Immerse στη Μαλαισία. Τα τέσσερα agencies θα εξεταστούν χωριστά.

Η B Lab δήλωσε ότι η έρευνα θα εξετάσει κατά πόσο η προσθήκη νέων πελατών σε «αμφιλεγόμενους κλάδους» επηρεάζει τη συμμόρφωση της Havas με τα όριά της για τέτοιους πελάτες και κατά πόσο υπάρχουν ενδείξεις για πιθανές ανακρίβειες ή παραποιήσεις στις δηλώσεις που έκαναν οι εταιρείες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πιστοποίησης. Θα εξεταστεί δε εάν υπάρχουν πιθανές παραβιάσεις των αξιών της B Corp Community. Η B Lab σημείωσε, επίσης, ότι τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν και θα εξαρτηθούν από μια «ενδελεχή και επίσημη έρευνα».

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα