Τη νέα έκδοση του ChatGPT ετοιμάζει να λανσάρει η OpenAI

Την τελευταία έκδοση του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου (LLM), ChatGPT, GPT-5, φέρεται ότι σχεδιάζει να λανσάρει η OpenAI. Το νέο λανσάρισμα πραγματοποιείται, καθώς η εταιρεία αρχίζει να παρουσιάζει την τεχνολογία αυτή σε εταιρείες-πελάτες της, τη στιγμή που η χρήση των προηγούμενων LLMs στην πραγματική ζωή δείχνει ότι η διατήρηση μιας επιχείρησης B2B θα είναι δύσκολη.

Κατά κάποιον τρόπο, το AI είναι πολύ απλό, αφού όσο μεγαλύτερο το LLM και η υπολογιστική ισχύς που το «τρέχει», τόσο το καλύτερο.

Η δωρεάν έκδοση του ChatGPT «τρέχει» σε GPT-3.5 και λέγεται ότι έχει εκπαιδευτεί σε περίπου 175 δισ. παραμέτρους -ή κομμάτια πληροφορίας. Αντίστοιχα, το GPT-4 εκπαιδεύτηκε σε 100 τρισ. παραμέτρους.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί, σύμφωνα με την εταιρεία, ένα ακόμη βήμα στο chatbot-based generative AI. Στο πλαίσιο αυτό, το Business Insider επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα, συμπεριλαμβανομένου ενός CEO ο οποίος έλαβε το demo της τεχνολογίας και δήλωσε ότι το νέο LLM «είναι ουσιαστικά καλύτερο». Αν και προγραμματίζεται για τα μέσα του έτους ή το προσεχές καλοκαίρι, είναι πιθανό οι δοκιμές ασφαλείας να καθυστερήσουν το λανσάρισμα του GPT-5.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα