Τηλεόραση: Και στο Star η United Group μετά την άρση του περιορισμού

Με διεύρυνση της συμμετοχής της United Group στην ελεύθερη τηλεόραση και σε δεύτερο κανάλι πλην του Alpha, συνοδεύεται η άρση του περιορισμού για τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης. Μετά τη νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Nova να μπει μετοχικά σε κανάλια που κατέχουν πανελλαδική άδεια επίγειας μετάδοσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι

η United Group επενδύει εκτός από τον Alpha και στο Star.

Τριπλή «είσοδος»
Πιο συγκεκριμένα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία του ισχυρού άνδρα Ντράγκαν Σόλακ προχωρά στην απόκτηση ποσοστού 25% στο μετοχικό κεφάλαιο του Star, ενώ εισέρχεται μετοχικά και στην εταιρεία παραγωγής κοινών συμφερόντων Alpha και Star, Green Pixel, στις εγκαταστάσεις της οποίας έχουν ήδη μετακομίσει οι διοικητικές υπηρεσίες της νέας Nova που αφορoύν το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Πρόκειται για κινήσεις που σκιαγραφούν μια διευρυμένη συμμαχία της United Group με τη Motor oil με τρεις βραχίονες (δύο κανάλια και μία εταιρεία παραγωγής) ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και συνεργασίες σε άλλους τομείς με όχημα τη Nova.

Διατηρεί το μάνατζμεντ η Motor Οil
Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μετά την άρση του περιορισμού για συμμετοχή των παρόχων άδειας συνδρομητικής τηλεόρασης στα ελεύθερης λήψης κανάλια; Για την ώρα, δεν υπάρχει μεγαλομέτοχος με πλειοψηφικό πακέτο στον Alpha, καθώς το μετοχικό του κεφάλαιο μοιράζεται 50-50 ανάμεσα σε Motor Oil και United Group. H πλευρά Βαρδινογιάννη διατηρεί το μάνατζμεντ ενώ για σημαντικά θέματα ή για μακροχρόνιες συμφωνίες γίνονται συνεννοήσεις με την πλευρά της United Group. Στελέχη του ομίλου Alpha-Star βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την αντίπερα όχθη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ισορροπία 50-50 ενδέχεται να αλλάξει σταδιακά.

Ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις αλλά όπως εκτιμάται, δύσκολα θα πάρουν επίσημη μορφή πριν τις εκλογές. Η United Group δίνει προτεραιότητα στο τηλεπικοινωνιακό κομμάτι για τους προσεχείς μήνες για να κάνει consolidate τη συγχώνευση της Nova με τη Wind, ενώ το κομμάτι της τηλεόρασης θα εξεταστεί αργότερα. Η νομοθετική ρύθμιση παρότι ανοίγει τον δρόμο για είσοδο των εταιρειών συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελεύθερη διατηρεί τον βασικό κανόνα της… απαγόρευσης.

Διατηρείται η αρχή ότι «ανώνυμη εταιρεία που κατέχει άδειας παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών δεν μπορεί να κατέχει και άδεια παροχής ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω επίγειων δικτύων ελεύθερης λήψης». Ο νόμος επιτρέπει τη συμμετοχή των εν λόγω εταιρειών σε εταιρεία που κατέχει άδεια σταθμού ελεύθερης λήψης. Η United Group ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία συνδρομητικών υπηρεσιών μπορεί να συμμετέχει με ποσοστό σε ελεύθερα κανάλια αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτοχος άδειας καναλιού ελεύθερης λήψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα