Το YouTube σχεδιάζει εργαλεία AI για creators

Την ενσωμάτωση νέων δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης σχεδιάζει το YouTube της Google, προσπαθώντας να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές της, όπως η OpenAI και η Microsoft, στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης.

«Η δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης αρχίζει να αποκαλύπτεται με τρόπους που θα επανεφεύρουν το video και θα κάνουν το φαινομενικά αδύνατο, δυνατό», έγραψε

ο CEO της πλατφόρμας, Neal Mohan, σε μήνυμά του στην κοινότητα του YouTube. Ο ίδιος εξήγησε ότι οι δημιουργοί του YouTube θα μπορούν πολύ σύντομα, «τους επόμενους μήνες», να αλλάζουν ρούχα εικονικά ή να δημιουργούν «φανταστικά σκηνικά» με τις δυνατότητες που προσφέρει το Generative AI.

H Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, δέχεται αυξανόμενη πίεση να λανσάρει υπηρεσίες Generative AI, οι οποίες θα μπορούν να δημιουργήσουν λεπτομερείς απαντήσεις κειμένου ή να δημιουργούν εικόνες βάσει πληροφοριών, που έχουν αντληθεί από το διαδίκτυο ή από άλλες ψηφιακές πηγές. Από την πλευρά του, ο N. Mohan υπογράμμισε ότι η εταιρεία θα αφιερώσει χρόνο για να αναπτύξει τις υπηρεσίες ΑΙ «με προστατευτικές δικλείδες» και «προφυλάξεις για να “αγκαλιάσει” τη συγκεκριμένη τεχνολογία με υπευθυνότητα».

(Πηγή: AdAge)

Keywords
Τυχαία Θέματα
YouTube,