Βιωσιμότητα και καινοτομία στο focus του ομίλου Barilla

Με όχημα τον σκοπό «Η χαρά του φαγητού για μια καλύτερη ζωή», ο όμιλος Barilla συνέχισε και το 2022 να επενδύει στη βελτίωση της ποιότητας και της διατροφικής αξίας των προϊόντων του, στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και στη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου στις διαδικασίες παραγωγής, καθώς και να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες, αναφέρεται στη νέα Έκθεση Βιωσιμότητας του ομίλου.

Ενδεικτικά, πέρυσι παρουσίασε στην αγορά 40 νέα προϊόντα

χωρίς προσθήκη ζάχαρης, πλούσια σε φυτικές ίνες, ολικής άλεσης, με όσπρια ή ξηρούς καρπούς ή σε μονομερίδες και ανέπτυξε έργα βιώσιμης γεωργίας.

Επίσης, τα εργοστάσια του ομίλου στην Ιταλία και σε 14 ακόμα χώρες, παρήγαγαν πάνω από 2,1 εκατ. τόνους τροφίμων, ενώ οι επενδύσεις, ύψους ενός δισ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια, αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των διαδικασιών ασφάλειας, την ανακαίνιση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων κ.ά. Επιπλέον, αναπτύσσεται περαιτέρω το project «Good Food Makers» για την ανάπτυξη νέων βιώσιμων πρακτικών για τα τρόφιμα και το τριετές πρόγραμμα αφιερωμένο στην αναγεννητική γεωργία «Bello e Buono».

Keywords
Τυχαία Θέματα