European Creativity & Innovation Challenge

Διαγωνισμός Δημιουργικότητας και Καινοτομίας από το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/Junior Achievement Greece.


Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου τεχνολογίας ΑΙΤ, (Athens Information Technology), στο Μαρκόπουλο θα διεξαχθεί ο μαθητικός διαγωνισμός «European Creativity & Innovation Challenge» από το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Junior

Achievement Europe και το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το European Creativity & Innovation Challenge είναι ένα μονοήμερο πρόγραμμα με διαγωνιστικό χαρακτήρα, στο οποίο μαθητές ηλικίας 15-18 ετών από Επαγγελματικά Λύκεια και Επαγγελματικές Σχολές καλούνται να συνεργαστούν στο πλαίσιο ομάδων, ώστε να επιλύσουν με πρωτοποριακό τρόπο ένα πρόβλημα επιχειρηματικής φύσεως. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων από τους μαθητές, όπως η δημιουργική σκέψη, η καινοτομία και η εποικοδομητική συνεργασία.


Τις επιχειρηματικές ιδέες των μαθητών θα αξιολογήσει επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, του Athens Information Τechnology, της ΑΒ Βασιλόπουλος και μέλη του ΔΣ του ΣΕΝ/JA Greece. Η ομάδα με την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Junior Achievement Europe, μέλος του οποίου είναι και το ΣΕΝ/JA Greece.


Στο διαγωνισμό συμμετέχουν επίσης στελέχη από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΝ/JA Greece, προσφέροντας εθελοντικά τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους νεαρούς «επιχειρηματίες». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς, του Athens Information Technology, της ΑΒ Βασιλόπουλος, της Chipita ΑΕ και της Coca-Cola Τρία Έψιλον, καθώς και με την υποστήριξη της ManpowerGroup, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Accenture AE, της MindSearch και του ΚΕΜΕΛ.


Keywords
Τυχαία Θέματα