Laptop που φορτίζει με ηλιακά πάνελ

Η καναδική εταιρεία WeWi Telecommunications παρουσίασε ένα φορητό υπολογιστή ο οποίος είναι σε θέση να φορτίζει την μπαταρία του με τη χρήση ενσωματωμένων ηλιακών πάνελ.


Ο φορητός υπολογιστής SOL, όπως ονομάζεται, «τρέχει» λειτουργικό σύστημα Ubuntu και είναι σχεδιασμένος για χρήση σε σχολεία αναπτυσσόμενων χωρών, όπου η πρόσβαση σε πηγές ηλεκτρικού ρεύματος

συχνά αποτελεί πρόβλημα, καθώς και στο στρατό. Έχει διπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom 1.86GHz, μνήμη RAM 2GB επεκτάσιμη στα 4GB, σκληρό δίσκο 320 GB και οθόνη LCD 13.3 ιντσών.


Όταν η μπαταρία του εξαντλείται, ο χρήστης ξεδιπλώνει τα ηλιακά πάνελ. Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι έπειτα από φόρτιση μόλις δύο ωρών ο φορητός υπολογιστής μπορεί να λειτουργήσει για 8 έως 10 ώρες. Εάν οι ισχυρισμοί τους αληθεύουν, πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για το αποδοτικότερο ηλιακό laptop που έχει παρουσιαστεί ποτέ.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της WeWi, ένας τέτοιος υπολογιστής εξοικονομεί κατά τον κύκλο ζωής του περίπου ένα τόνο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με το να μη συνδέεται στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.


Το SOL θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην Γκάνα, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο προς 350 δολάρια. Μια δεύτερη, αδιάβροχή έκδοσή του θα διατίθεται προς 400 δολάρια.


Keywords
Τυχαία Θέματα