O κ. Δημητριάδης Αντιπρόεδρος του ISACA

Ο κ. Δημητριάδης της Intralot, επανεξελέγη Διεθνής Αντιπρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής ISACA.


To Ινστιτούτο εξυπηρετεί περισσότερα από 100.000 μέλη διακυβέρνησης πληροφοριακών συστημάτων, ελέγχου και ασφάλειας σε 180 χώρες – στο Διεθνές Συνέδριο του Οργανισμού που διεξήχθη στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.


Έχοντας ιδρυθεί το 1969, ο ISACA αναπτύσσει διεθνή ελεγκτικά πρότυπα πληροφοριακών συστημάτων,

παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση και διαχειρίζεται τις πιστοποιήσεις: Certified Information Systems Auditor (CISA), Certified Information Security Manager (CISM), Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT) και Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC).


Επιπρόσθετα, ο ISACA εκδίδει το COBIT—το διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο βέλτιστων πρακτικών διακυβέρνησης πληροφοριακών συστημάτων. Η τελευταία έκδοση, COBIT 5, εκδόθηκε τον Απρίλιο.


Ο κ. Χρήστος Δημητριάδης εξελέγη πρώτη φορά Διεθνής Αντιπρόεδρος του ISACA το 2010 και αυτή θα είναι η τρίτη του θητεία.
“Ο Χρήστος συνεχίζει να συνεισφέρει με τον ιδιαίτερο ζήλο του στο συμβούλιο του ISACA,” δήλωσε ο Greg Grocholski, CISA, Διευθυντής Ελέγχου της ‘The Dow Chemical Company’, ο οποίος εξελέγη Διεθνής Πρόεδρος του ISACA. “Η διεθνής εμπειρία του και η ευρείες γνώσεις του αποτελούν απόδειξη της αφοσίωσης που επιδεικνύει για την προώθηση του κλάδου. Ο ISACA θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη από τη συνεισφορά του.”


Στην INTRALOT Α.Ε., ο κ. Δημητριάδης διαχειρίζεται την ασφάλεια πληροφοριών σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Εργάζεται στο τομέα της ασφάλειας πληροφοριών για 12 χρόνια και έχει συγγράψει 80 επιστημονικά άρθρα στον τομέα. Έχει παράσχει υπηρεσίες ασφαλείας πληροφοριών σε Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκά Υπουργεία και διεθνείς οργανισμούς, καθώς επίσης και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρηματικούς ομίλους. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων.


Ο κ. Δημητριάδης είναι πρόεδρος της Ομάδας Ασφαλείας του ISACA. Έχει επίσης διατελέσει στον ISACA πρόεδρος της επιτροπής External Relations και μέλος των Relations Board, Academic Relations Committee, ISACA Journal Editorial Committee και Business Model for Information Security Work Group.


“Ο ISACA υποστηρίζει επαγγελματίες και οργανισμούς προκειμένου να διασφαλίσουν εμπιστοσύνη στα πληροφοριακά συστήματα και να αποκομίσουν την μεγαλύτερη δυνατή αξία από αυτά, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την υιοθέτηση της τεχνολογίας από την κοινωνία γενικότερα. Πιστεύω ότι η τεχνολογία πληροφοριακών συστημάτων έχει ως στόχο αυτό ακριβώς: να βελτιώνει την ποιότητα ζωής και να στηρίζει την παγκόσμια οικονομία,” δήλωσε ο κ. Δημητριάδης. “Η επανεκλογή μου με τιμά και με ωθεί να εργαστώ ακόμα πιο σκληρά για να

Keywords
Τυχαία Θέματα