Online μετάδοση της Δίκης του Σωκράτη

Ζωντανή Διαδικτυακή Μετάδοση της «Δίκης του Σωκράτη» από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μέσω του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας.


Eγκαινιάζεται η συνεργασία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ A.E.) με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (ΣΓΤ) για τη ζωντανή μετάδοση επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσω του Διαδικτύου. Η «Δίκη του Σωκράτη» θα είναι η πρώτη εκδήλωση της ΣΓΤ που θα μεταδοθεί μέσω του ΕΔΕΤ, την Παρασκευή 25/5/2012 και ώρα 18:30 από τη διεύθυνση: http://live.grnet.gr/sgt/

class="spacer_" />

Το πρόγραμμα των μελλοντικών ζωντανών μεταδόσεων από το δίκτυο ΕΔΕΤ βρίσκεται στην ιστοσελίδα: http://webcast.grnet.gr/calendar


Για την υλοποίηση της διαδικτυακής μετάδοσης αξιοποιήθηκε η απευθείας σύνδεση της ΣΓΤ μέσω οπτικής ίνας με το οπτικό δίκτυο νέας γενιάς ΕΔΕΤ, καθώς και οι προηγμένες δικτυακές και υπολογιστικές υπηρεσίες και η τεχνική υποστήριξη που παρέχει το ΕΔΕΤ.


Για την ΕΔΕΤ Α.Ε., η διασύνδεση των πολιτιστικών φορέων της Ελλάδας με τους πόλους που παράγουν γνώση και έρευνα, ξεπερνώντας το φράγμα των αποστάσεων, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα. Οι παρεχόμενες προηγμένες υπηρεσίες και υποδομές επιτρέπουν σε ερευνητικά εργαστήρια, ιδρύματα και εκπαιδευτικούς φορείς να ανταλλάσσουν πληροφορίες και τεχνογνωσία, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ανοίγουν επίσης ένα παράθυρο στον κόσμο, συνδέοντας απομακρυσμένες περιοχές με τα κέντρα πολιτιστικής παραγωγής και μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας.


Η μετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των έργων «Προηγμένες Δικτυακές Υπηρεσίες για την Ε&Α Κοινότητα» και «Προηγμένες Υπολογιστικές Υπηρεσίες για την Ε&Α Κοινότητα» του Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ.


Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Τεχνολογία > TechPress
Online, Δίκης, Σωκράτη,Online, dikis, sokrati