Ενεργειακά cloud προϊόντα της Intelen

Η Intelen ανακοινώνει το παγκόσμιο λανσάρισμα 3 ενεργειακών προϊόντων, μέσω του private cloud της, για την ευρύτερη αγορά των Ευφυών Δικτύων.


Τα τελικά προϊόντα είναι το αποτέλεσμα πολύχρονης εφαρμοσμένης έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών στους τομείς της μέτρησης και ανάλυσης ενεργειακών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με πολλά βραβεία και διακρίσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.


Τα

συγκεκριμένα προϊόντα αποτελούν τμήμα ενός αριθμού ψηφιακών ενεργειακών υπηρεσιών (portfolio), οι οποίες θα παρέχονται σε παγκόσμιο επίπεδο βάσει ειδικού Service Level Agreement από το cloud της Intelen, ακολουθώντας υψηλού επιπέδου διαδικασίες παροχής υπηρεσιών και ασφάλεια στα δεδομένα και τις υποδομές αποθήκευσης. Όλα τα προϊόντα θα χρησιμοποιούν από κοινού το Intelen Big Data Analytics Engine (BDAE) ως μία κοινή πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων και εξαγωγής γνώσης και στρατηγικής, μέσα από μεγάλου όγκου δυναμική ετερογενή πληροφορία. Όλες οι διαδικασίες και υποδομές ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα ISO27001 (data security), EN 15900, IEC 61970-1, IEC 61970-301 (CIM) και IEC 61724


Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες παρέχονται ήδη σε αρκετούς πελάτες εντός και εκτός Ελλάδος, και θα βελτιστοποιούνται συνεχώς, βάσει Extreme programming διαδικασιών και demand-driven prototyping.


Τα τρία προϊόντα είναι τα εξής:
Building Process v1: Το προϊόν Intelen Building Process v1, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο διαχείρισης κτιρίων και σχετικών υποδομών. Έχοντας σαν βάση τη μέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο και χτίζοντας πάνω στις πληροφορίες που πλαισιώνουν την οντότητα κτίριο (κλιματολογικά δεδομένα, στοιχεία κελύφους, πυκνότητα κατοίκησης, στοιχεία Η/Μ κ.α.), προσφέρει λύσεις και προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και τη δυνατότητα ορθής διαχείρισής του, με σκοπό τον έλεγχο και μείωση του ενεργειακού του κόστους.


Μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:
- Εύκολη και Ασφαλή Διαδικτυακή πρόσβαση
- Παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης και σχετικών δεικτών (KPI) σε πραγματικό χρόνο μέσω εύχρηστου και δυναμικού dashboard
- Δυνατότητα Διαχείρισης πολλαπλών καταναλώσεων/κτιρίων/μετρητών με ένα λογαριασμό
- Δυνατότητα net και sub-metering με πολλαπλά κανάλια μετρητών ανά υποδομή
- Διατήρηση Ιστορικού Κατανάλωσης και Ιστορικού ενεργειακών λογαριασμών
- Μηνιαία Ενεργειακή Έκθεση Ανάλυσης Ενεργειακών Καταναλώσεων και στατιστικών δεικτών
- Δείκτες Ενεργειακής Απόδοσης & Έξυπνοι Αλγόριθμοι ανάλυσης δεδομένων (Big Data engine)
- Ενεργειακών Καταναλώσεων
- Κλιματικών και Θερμοκρασιακών Δεδομένων
- Οικονομικών Δεδομένων (κόστος ενέργειας, λογαριασμοί, κλπ)
- Διάγνωσης και ανάλυσης Βλαβών
- Αποδοτικής Συντήρησης
- Δεδομένων Ενεργειακής Επιθεώρησης (ΚΕΝΑΚ)
- Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εξοικονόμησης Ενέργειας και Financial analyt

Keywords
Τυχαία Θέματα