Μ. Τσαμάζ: Προτεραιότητα η μείωση δανεισμού

Ιδιαίτερα επιθετικός και με σαφείς υπαινιγμούς, όσον αφορά το έργο της ΕΕΤΤ , υπήρξε στη  συνέντευξή του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟTE, Μιχάλης Τσαμάζ.

«Προσπαθούμε εδώ και 2 χρόνια να διαθέσουμε στη λιανική αγορά υπηρεσίες γρήγορου internet. Επενδύσαμε σημαντικά κεφάλαια στην δημιουργία δικτύου που παραμένει αναξιοποίητο και συνεχίζουμε να είμαστε καθηλωμένοι από τον ρυθμιστή. Είναι ντροπή για την Ελλάδα να παραμένει ουραγός

στο γρήγορα internet ιδιαίτερα από την στιγμή που μια εταιρεία είχε προχωρήσει έγκαιρα σε μια τέτοια επένδυση», ανέφερε ο επικεφαλής του Ομίλου.

Όπως σημείωσε ο ΟΤΕ ακόμα περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση για την έγκριση των πακέτων του ., ενώ διερωτήθηκε ποιόν τελικά συμφέρει αυτή η καθυστέρηση.

Αναφερόμενος στο θέμα της εξυπηρέτησης του δανεισμού του Ομίλου, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε πως σε διάστημα 2ετίας ο καθαρός δανεισμός έχει μειωθεί κατά 1,4 δισ. ευρώ. Υπάρχουν ακόμη δύο σημαντικές δανειακές υποχρεώσεις που λήγουν εντός του 2013 οι οποίες και θα αντιμετωπιστούν, μεταξύ των άλλων, μέσω της πώλησης δύο θυγατρικών του Οργανισμού, τις Globul στη Βουλγαρία και του Hellas Sat.

Για την προωθούμενη εθελουσία έξοδο ο κ. Τσαμάζ τόνισε πως θα αφορά 1.600 – 1.700 εργαζομένους οι οποίοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στην ερχόμενη 3ετία (2013 , 2014, 2015). Η εθελουσία έξοδος, ανέφερε, θα πραγματοποιηθεί χωρίς το παραμικρό κόστος για το ελληνικό Δημόσιο με τον ΟΤΕ να επωμίζεται όλο το κόστος του προγράμματος. Το κόστος της εθελουσίας θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρω. Παράλληλα, θα υπάρξει μεταφορά εργαζομένων σε νέα διεύθυνση με στόχο τη μείωση του μέσου κόστους λειτουργίας του Ομίλου.
Τέλος όσον αφορά, σε ερώτηση του techpress.gr, για την μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει η συνδρομητική του οργανισμού (ΟΤΕ TV), η οποία ξεπέρασε τους 100.000 συνδρομητές, ανέφερε ότι αυτή η υπηρεσία , θα ενισχυθεί με πωλητές από το πλεονάζον προσωπικό και ο ΟΤΕ δεν θα μπει στη λογική του πλειστηριασμού, για τις άδειες των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά οι τιμές σήμερα είναι τιμές φούσκας και φυσικά δεν έχει κανένα λόγο ο ΟΤΕ να μπει σε μια τέτοια διαδικασία.

Αναλυτικότερα, σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μ. Τσαμάζ.

Γεύμα εργασίας με εκπροσώπους ΜΜΕ 1/11/2012

Ομιλία Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μ. Τσαμάζ

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω όλους και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας.

Με το μακροοικονομικό περιβάλλον να παραμένει δύσκολο, η ικανότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να σχεδιάζουν μακρόπνοα ή ακόμη και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους έχει εκμηδενιστεί ή, στην καλύτερη περίπτωση, διαταραχθεί.Η ανεργία που έχει «χτυπήσει κόκκινο» και η μείωση του εισοδήματος σε κάθε νοικοκυριό τροφοδοτούν ακόμη περισσότερο την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.Είναι προφανές ότι και
Keywords
Τυχαία Θέματα