Ν. Ζαρκαλής: Οι επενδύσεις προχωρούν…

«Βέλτιστη κίνηση» η συγχώνευση με Vodafone σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Wind κ. Νάσο Ζαρκαλή.

Η συγχώνευση της Wind με Vodafone βρίσκεται επί θύραις (μέσα στο 2012 όλα θα έχουν λήξει), θα αποτελούσε «βέλτιστη κίνηση» για την αγορά, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Wind, κ. Νάσος Ζαρκαλής,

σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου.


Το ύψος των επενδύσεων που πραγματοποίησε η Wind στο γ’ τρίμηνο έφτασε τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του έτους έχει προγραμματιστεί να αντικατασταθούν 500 σταθμοί βάσης.


«Τα οικονομικά μεγέθη της Wind είναι τέτοια (δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε τράπεζες) που της επιτρέπουν να συνεχίσει τη δραστηριότητά της και το επενδυτικό της πρόγραμμα απρόσκοπτα ακόμη και στην περίπτωση που η συγχώνευση ναυαγήσει. Η εταιρεία έχοντας θετικές ταμειακές ροές θα τα καταφέρει και μάλιστα καλύτερα από τον ανταγωνισμό» ανέφερε ο κ. Ζαρκαλής.


Ο κ. Ζαρκαλής έκανε λόγο για πτώση εσόδων κατά 13%-14% το 2011 για το σύνολο της ελληνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας, σημειώνοντας ότι το β’ και γ’ τρίμηνο υπήρξαν καλύτερα από το α’ τρίμηνο για τη Wind. Συγκεκριμένα, όπως είπε, στο α’ τρίμηνο είχαν διαμορφωθεί σε 156 εκατ. ευρώ, ενώ στο β’ και γ’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 169 και 180 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.


Ο κ. Ζαρκαλής ανέφερε ακόμη ότι η Wind θα καταβάλει το τίμημα για την άδεια του φάσματος συχνοτήτων χωρίς δανεισμό, ενώ απέφυγε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, περί πτώχευσης μιας εταιρείας αν δεν γίνει η συγχώνευση WindVodafone.

Keywords
Τυχαία Θέματα