Οι «Πειρατές» στην κάλπη(!)

«Ψήφισε Πειρατές – Ψήφισε εσένα» είναι το προεκλογικό σύνθημα του κόμματος «Πειρατών Ελλάδος», οι οποίοι κατεβαίνουν στις μεθαυριανές εκλογές με 45 υποψηφίους σε 31 εκλογικές περιφέρειες.

«Το μοίρασμα αρχείων όμως περιλαμβάνει την ταυτόχρονη αποστολή και λήψη από κάθε συνδεδεμένο πρόσωπο. Δεν υπάρχει κεντρικό σημείο ελέγχου. Αντίθετα, υπάρχει μια κατάσταση όπου ο πολιτισμός και η ροή των πληροφοριών κυλούν μεταξύ εκατομμυρίων διαφορετικών ανθρώπων. Κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι εντελώς καινούργιο

στην ιστορία της ανθρώπινης επικοινωνίας», υποστηρίζουν οι Πειρατές. Σχετικά πάντως με το αν ενθαρρύνουν το «κατέβασμα» από το Διαδίκτυο ταινιών, τραγουδιών, εκδόσεων κτλ., ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Σαμουρκασίδης ξεκαθαρίζει: «Δεν ενθαρρύνουμε κανέναν σε παρανομίες. Ενθαρρύνουμε τη χρήση ανοιχτού και ελεύθερου λογισμικού. Θέλουμε να αλλάξει η νομοθεσία και το κοπιράιτ να αφορά μόνο τις εμπορικές χρήσεις, όχι τις προσωπικές. Είναι αδιανόητος και αντισυνταγματικός κάθε έλεγχος της ιδιωτικής επικοινωνίας υπό την επίφαση του κοπιράιτ», καταλήγει ο κ. Ανέστης Σαμουρκασίδης, 42 ετών, από τη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα