Οικονομικά αποτελέσματα LG

Η LG Electronics ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2012, στα οποία καταγράφει θετική κερδοφορία για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.


Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα της κινητής τηλεφωνίας και τω οικιακών συσκευών, γεγονός που βοήθησε να αντισταθμιστεί η ελαφρά μείωση που καταγράφεται στο σύνολο των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου, σε σχέση με τις πωλήσεις της αντίστοιχης περιόδου του 2011.


Με

καθαρά κέρδη 157 δισεκατομμύρια KRW (138,57 εκατομμύρια USD) και λειτουργικά κέρδη 221 δισεκατομμύρια KRW (195,06 εκατομμύρια USD) για το τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία δείχνει εμφανή βελτίωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν είχε καταγράψει ζημιές. Σε ετήσια βάση (yoy), τα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα κατά 4 τοις εκατό, στα 12.38 τρισεκατομμύρια KRW (10,93 δισεκατομμύρια USD), εξαιτίας της συνεχιζόμενης πτώσης στις πωλήσεις των συμβατικών κινητών τηλεφώνων και την, εν γένει, ασθενή ζήτηση.


Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, οι πωλήσεις της LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) έφτασαν τα 5,49 τρισεκατομμύρια KRW (4,84 δισεκατομμύρια USD), με την αύξηση στις πωλήσεις των LCD τηλεοράσεων να αντισταθμίζει την επιβράδυνση στην παγκόσμια ζήτηση. Η συμμετοχή των τηλεοράσεων τεχνολογίας 3D και LED στις πωλήσεις σημείωσε ποσοστιαία αύξηση σε τριμηνιαία βάση, καθώς στις περισσότερες αγορές καταγράφεται αύξηση σε επίπεδο μονάδων. Αυξημένες ήταν οι πωλήσεις στον κλάδο των προϊόντων IT σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οδηγούμενες από τις οθόνες IPS και τα monitor TVs. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 89 δισεκατομμύρια KRW (78,55 εκατομμύρια USD), παραμένοντας αμετάβλητα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Όσον αφορά το τέταρτο τρίμηνο, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις πωλήσεις των τηλεοράσεων LCD, επεκτείνοντας τις ενέργειες μάρκετινγκ στις τηλεοράσεις CINEMA 3D Smart TVs και ενισχύοντας τη θέση της στην υψηλή κατηγορία των premium προϊόντων, με την παρουσίαση της νέας 84” Ultra HD τηλεόρασης.


Σημαντική βελτίωση καταγράφεται για την LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται στα 22 δισεκατομμύρια KRW (19,42 εκατομμύρια USD), χάρη κυρίως στον υγιή ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων LTE smartphones στην Κορέα, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, η συνεχιζόμενη διεύρυνση του μεριδίου των Optimus L-Series στις 3G αγορές συνέβαλε επίσης στην αύξηση των πωλήσεων. Τα έσοδα ανήλθαν στα 2,45 τρισεκατομμύρια KRW (2,16 δισεκατομμύρια USD), 5% υψηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ, σε επίπεδο μονάδων, πουλήθηκαν περισσότερες από 14 εκατομμύρια συσκευές, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η εταιρεία προσδοκά περαιτέρω αύξηση πωλήσεων και εσόδων κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου, υπολογίζοντας στο λανσάρισμα των συσκευών Optimus G superphone στην παγκόσμ

Keywords
Τυχαία Θέματα