Ξεχωριστό διήμερο με το 5o PICK

Ένα ξεχωριστό διήμερο υπόσχονται στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι διοργανωτές του Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ της Πάτρας (Patras International Circuit for Kart – PICK), στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013.


Οι θεατές που θα παρακολουθήσουν την μεγαλύτερη αγωνιστική εκδήλωση για καρτ εντός πόλης, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013, που διοργανώνεται από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών υπό τη θεσμική επίβλεψη των ΕΠΑ / ΟΜΑΕ. Η παρθενική διεξαγωγή του 5ου P.I.C.K. 2013 πραγματοποιήθηκε

τον Σεπτέμβριο του 2009 και το εγχείρημα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.


Η χωροθέτηση της πίστας μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης για 5η χρονιά «υπόσχεται» να προσφέρει στους οδηγούς συναρπαστικές μάχες και στους θεατές δυνατές συγκινήσεις. Για δύο μέρες τα Ι.Χ. στην Πάτρα παραχωρούν στα καρτ τους δρόμους πέριξ της Πλατείας Γεωργίους και τις κεντρικούς οδούς Μαιζώνος, Αγίου Νικολάου, Κορίνθου, Πατρέως. Η πίστα μήκους 920 μέτρων παρέχει στους οδηγούς μελετημένα σημεία για προσπεράσεις, στροφές και ευθείες, τηρώντας -και φέτος- όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τους αγωνιζόμενους και τους θεατές που τους συνεπαίρνει ο ήχος από τις εξατμίσεις των καρτ. Οι διοργανωτές έχουν λάβει υπόψη τους όλες τις αγωνιστικές παραμέτρους και προδιαγραφές ασφαλείας που κάνουν το 5o P.I.C.K. – LOUX COLA διοργάνωση-πρότυπο.


Το Διεθνές Σιρκουί Καρτ (P.I.C.K.®) – αποτελεί ήδη μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και την μοναδική αθλητική διοργάνωση για καρτ στο είδος της στη χώρα μας.
Στους αγώνες θα μετέχουν καρτ των εξής κατηγοριών: ΜΙΝΙ, LOUX – MASTER και SUPER – DD2.
Στο αγωνιστικό μέρος του 5ου PICK LOUX COLA οι θεατές θα θαυμάσουν τα μεγαλύτερα ονόματα του Kart στην Ελλάδα, που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε ένα αθλητικό γεγονός πανευρωπαϊκής εμβέλειας που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη.


«Το σημαντικό για εμάς είναι η διοργάνωση να υλοποιηθεί με ασφάλεια» τονίζουν με μια φωνή τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του PICK, καθώς η ετήσια καθιερωμένη πλέον γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποτελεί σημαντική ευκαιρία προβολής της περιοχής (γι’ αυτό και υποστηρίζεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πατρέων, τον ΟΛΠΑ, το Επιμελητήριο Αχαΐας κ.ά. φορείς) και αποδεικνύει έμπρακτα ότι μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικά αθλητικά γεγονότα.
Μια άλλη πτυχή της διοργάνωσης, εξαιρετικά ωφέλιμη σε περιόδους κρίσης, είναι ότι προάγει τις συνέργειες ανάμεσα στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα, ενώ «εκπαιδεύει» το ανθρώπινο κεφάλαιο της περιοχής στην εμπλοκή τους με δράσεις που έχουν άμεσο ή έμμεσο αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Για τους διοργανωτές και την πόλη της Πάτρας, το 5o PICK LOUX COLA είναι πάνω απ’ όλα γιορτή. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο προγραμματίζονται και φέτος πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με σκοπό να κρατήσουν τους θεατές «κολλημένους» στις θέσεις τους σε όλη τη διάρκεια των αγώνων.


Την αδρεναλίνη των θεατών στο κόκκινο υπόσχονται να ανεβάσουν οι οδηγοί των ακροβατικών αυτοκινήτων της ομάδας “DARIX FOLCO TEAM” από τη γειτονική Ιταλία. Η ομάδα έχει δημιουργήσει σχολή στις τολμηρές επιδείξεις σε δημόσιους χώρους και μερικά από τα κατορθώματά της βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο (ανάμεσα σε αυτά και ένα ρεκόρ Γκίνες!).
Το κοινό θα μπορεί να νιώσει την οδήγηση ενός μονοθέσιου μέσα από τους τέσσερις εξομοιωτές F1 που θα λειτουργούν πάνω στην πλατεία Γεωργίου.
Και να παίξουν πρώτοι το ολοκαίνουργο και συναρπαστικό Pro Evolution Soccer 2014. Όλα εντελώς δωρεάν, στο λουξ cola action park στην Πλατεία Γεωργίου από την Τετάρτη στις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
Το παρών θα δώσουν, μεταξύ άλλων, στο 5ο PICK LOUX COLA η ομάδα φόρμουλα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Aristotle Racing Team (κατασκευάστρια αγωνιστικού μονοθέσιου το οποίο λαμβάνει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student), η ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών με το νέο της ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο και το Εθνικό Μετσόβειο Πανεπιστήμιο.


Στη διάρκεια του διημέρου το ιστορικό κέντρο της πόλης φοράει τα αγωνιστικά χρώματα του PICK, τοποθετούνται κερκίδες σε καίρια σημεία, ενώ η πλατεία Γεωργίου με τα γνωστά σε όλη την Ελλάδα σιντριβάνια της (με τα λιοντάρια) μετατρέπεται σε service park για τις ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση και σε χώρο επιδείξεων και ενημέρωσης των θεατών.


Σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, οι διοργανωτές είναι απόλυτα βέβαιοι ότι θα αποζημιώσουν τους θεατές που θα παρακολουθήσουν το 5ο PICK LOUX COLA. Οι κινητήρες των καρτ έχουν μπει μπροστά στην Πάτρα και ζεσταίνονται για να υποδεχθούν οδηγούς και επισκέπτες σε μια γιορτή που φιλοδοξούν να μην έχει προηγούμενο. Τουλάχιστον, μέχρι το επόμενο (6ο) PICK…


Keywords
Τυχαία Θέματα