Customer Loyalty: Πτωτικές τάσεις για το iPhone

Για πρώτη φορά από το 2007 και την κυκλοφορία του iPhone 1ης γενιάς καταγράφεται μείωση του ποσοστού των κατόχων iPhone που δηλώνουν ότι πρόκειται (ή σκοπεύουν) να αποκτήσουν νέο smartphone από την Apple.

Συγκεκριμένα, η Strategy Analytics δημοσιοποίησε μελέτη η οποία δείχνει πως το ποσοστό κατόχων iPhone

στην Αμερική που δήλωσε οτι σκοπεύει να αποκτήσει άλλο smartphone από την Apple μειώθηκε στο 88%, από 93% που ήταν πέρυσι.

Αντίστοιχα, το ποσοστό κατόχων iPhone στην Δ.Ευρώπη που δήλωσε οτι σκοπεύει να αποκτήσει άλλο smartphone από την Apple μειώθηκε στο 75%, από 88% που ήταν πέρυσι .

Όπως δήλωσε ο Paul Brown (director at Strategy Analytics’ User Experience Practice):

There is no doubt that Apple is continuing its success in retaining existing user base while attracting new customers.

However, negative press prompted by a perceived lack of recent innovation by Apple has meant we are starting to see some growth in the number of previously highly loyal consumers who are now reconsidering whether or not they will purchase a new iPhone for their next device.

Τα νούμερα μπορεί να μειώθηκαν, ωστόσο τα ποσοστά παραμένουν πάρα πολύ υψηλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοια έρευνα που διεξάχθηκε τον Αύγουστο, το ποσοστό χρηστών Android που δήλωσαv οτι σκοπεύουν να αποκτήσουν άλλο smartphone με λειτουργικό Android, δεν ξεπέρασε το 50%.

Σχολιασμός στο forum

iPhone Hellas - iPhone 5 iPad 3 iPod Touch NewsCustomer Loyalty: Πτωτικές τάσεις για το iPhone

Keywords
Τυχαία Θέματα