Dragon Dictation & Dragon Search [Review]

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει και πριν λίγες μέρες η Nuance πρόκειται να κυκλοφορήσει στο App Store δύο πολύ σημαντικές εφαρμογές για το ελληνικό κοινό: Dragon Dictation και Dragon Search. Οι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες στις 6 Ιουνίου δωρεάν για iPhone,

iPad και iPod touch και σήμερα μπορείτε να δείτε για πρώτη φορά μια αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων των δύο εφαρμογών.

Dragon Dictation

Ουσιαστικά, πρόκειται για το κυριότερο μέρος των προτάσεων της Nuance. Η εφαρμογή είναι απλή και κατανοητή προσφέροντας τη δυνατότητα στο χρήστη να μιλήσει στη συσκευή και αυτά που λέει να μετατρέπονται σε κείμενο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η δυνατότητα αυτή προσφέρεται στην Ελλάδα στο iOS.

Ανοίγοντας την εφαρμογή και μετά από τις αρχικές ρυθμίσεις επιλογής περιοχής και γλώσσας μπορούμε να ρυθμίσουμε τη δικτύωση σε Facebook και Twitter, την ενεργοποίηση αναγνώρισης ονομάτων από τον τηλεφωνικό μας κατάλογο και τον αυτόματο εντοπισμό τέλους ομιλίας. Η εφαρμογή έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται στη φωνή μας με την πάροδο του χρόνου και γι’ αυτό υπάρχει και η επιλογή επαναφοράς εγγραφής.

Στο κυρίως πιάτο, λοιπόν. Το Dragon Dictation είναι πολύ έξυπνο. Μην μιλάτε αργά σαν να μιλάτε σε υπολογιστή. Θα σας αντιμετωπίσει ανάλογα και θα κάνετε περισσότερα λάθη. Μιλήστε με τον κανονικό ρυθμό της φωνής σας. Στις δοκιμές μας βρήκαμε ότι το ποσοστό επιτυχίας είναι ιδιαίτερα υψηλό ακόμα και σε περίεργες λέξεις της γλώσσας μας. Ο μέγιστος χρόνος που μπορείτε να μιλήσετε στην εφαρμογή είναι -εύλογα- 60 δευτερόλεπτα τη φορά ενώ ανταποκρίνεται σχετικά καλά σε θορυβώδη περιβάλλοντα χωρίς να γίνεται χρήση του δεύτερου μικροφώνου στο iPhone 4S.

Αφού τελειώσετε την υπαγόρευση η μετατροπή ολοκληρώνεται σχεδόν άμεσα χρησιμοποιώντας έναν απομακρυσμένο server. Γι’ αυτόν τον λόγο απαιτείται προφανώς σύνδεση στο Internet μέσω Wi-Fi ή 3G. Από ’κει και πέρα μπορείτε σε πρώτη φάση να μοιραστείτε αυτό το κείμενο σε Twitter & Facebook, να το στείλετε ως SMS ή e-mail (ανοίγουν οι αντίστοιχες εφαρμογές και με την ολοκλήρωση επιστρέφετε αυτόματα στο Dragon Dictation) και να κάνετε copy το κείμενο για χρήση οπουδήποτε. Όσον αφορά τα σημεία στίξης θα πρέπει να τα προφέρετε κανονικά κατά την υπαγόρευση του μηνύματος. Μερικά ειδικά σύμβολα όπως “$”, “%” εμφανίζονται αυτόματα και σε σχέση και με τα συμφραζόμενα. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε μερικές βασικές εντολές κειμένου, όπως “Νέα Παράγραφος” ή “Νέα Γραμμή” απλώς εκφωνώντας τες.

Συνήθη σημεία στίξης

Αν κάνετε κάπου λάθος μπορείτε να κάνετε tap στην λέξη που θέλετε να διορθώσετε και από κει και πέρα έχετε τρεις επιλογές: να διαγράψετε τη λέξη, να πατήσετε το record και να ηχογραφήσετε κατευθείαν τη διόρθωση ή να ανοίξετε το κλασικό πληκτρολόγιο και να γράψετε χειροκίνητα τη σωστή λέξη. Αν θέλετε να διορθώσετε ολόκληρη φράση μπορείτε να σύρετε το δάχτυλο σας στην οθόνη πάνω από τις λέξεις που θέλετε να αντικαταστήσετε. Σε αυτό το θέμα το μόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα