Η απάντηση της Apple στο κενό ασφαλείας με τα SMS

Είδαμε χθες ένα νέο κενό ασφαλείας στο iOS που ανακάλυψε ο γνωστός pod2g σχετικά με το spoofing της διεύθυνσης του αποστολέα στα SMS μηνύματα. Η Apple απάντησε μέσω ανακοίνωσης ότι ουσιαστικά θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιούμε το iMessage αντί για το SMS. «Χρησιμοποιώντας το iMessage αντί για SMS

οι διευθύνσεις πιστοποιούνται κάτι που προστατεύει ενάντια στο spoofing. Ένας από τους περιορισμούς του SMS είναι ότι επιτρέπει στα μηνύματα να στέλνονται με ψεύτικες διευθύνσεις σε οποιοδήποτε τηλέφωνο, γι’ αυτό προτρέπουμε τους πελάτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν οδηγούνται σε άγνωστες ιστοσελίδες ή διευθύνσεις μέσω SMS», αναφέρει δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας.

Ουσιαστικά η εταιρεία ρίχνει το φταίξιμο στο πρωτόκολλο του SMS -κάτι που ισχύει- αν και σύμφωνα με τον pod2g είναι κάτι που μπορεί να διορθώσει η Apple σε μελλοντική αναβάθμιση. Προφανώς το iMessage δεν είναι η ιδανικότερη εναλλακτική για την πλειοψηφία των χρηστών για διάφορους λόγους και ελπίζουμε ότι το πρόβλημα θα διορθωθεί στην τελική έκδοση του iOS 6.

Σχολιασμός στο forum

[via 9to5Mac]

iPhone Hellas - Νέο iPad iPhone 4S iPod Touch NewsΗ απάντηση της Apple στο κενό ασφαλείας με τα SMS

Keywords
Τυχαία Θέματα