Μικρότερη κατανάλωση δεδομένων στους χάρτες της Apple στο iOS 6

Μπορεί κατά γενική ομολογία οι χάρτες της Apple στο iOS 6 να μην είναι στα ίδια επίπεδα με τους χάρτες της Google στο iOS 5 για τους περισσότερους χρήστες αλλά υπάρχει και μία θετική πλευρά, στην οποία αξίζει να αναφερθούμε και αφορά την κατανάλωση δεδομένων. Η Onavo ανέλαβε να εξετάσει την αποδοτικότητα των χαρτών στο iOS 6

σε σχέση με αυτούς στο iOS 5 και βρήκε ότι είναι μέχρι και πέντε φορές πιο αποδοτικοί στην κατανάλωση δεδομένων. Ο λόγος; Vector Maps!

Στο iOS 6 οι χάρτες είναι vector-based, που σημαίνει πρακτικά ότι όταν κάνετε zoom in/out δεν γίνεται λήψη του χάρτη ξανά, όπως συνέβαινε στο iOS 5. Αυτό έχει προφανώς ως αποτέλεσμα μικρότερη κατανάλωση δεδομένων και πιο “ομαλή” εμπειρία χρήσης. Για παράδειγμα, στην κανονική προβολή χαρτών στις δοκιμές της Onavo οι χάρτες της Apple κατανάλωσαν 271ΚΒ ενώ οι χάρτες της Google 1.3MB! Στην προβολή δορυφόρου οι ίδιες δοκιμές έδειξαν 428ΚΒ ανά προβολή σελίδας για την Apple και 930ΚΒ για την Google.

Προφανώς, η δημοτικότητα των χαρτών στο iOS δίνει μεγάλη βαρύτητα στο εύρημα αυτό και είναι καλοδεχούμενο από όλους. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι οι χάρτες στο iOS -σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα- δεν ήταν στα αρχικά σχέδια της Apple για το πρώτο iPhone και ήταν απόρροια δουλειάς δύο μηχανικών της εταιρείας. Με το iOS 6 και παρά τα όποια προβλήματα οι χάρτες που αναμφίβολα κάποια στιγμή θα επιλυθούν είναι πολύ πιο γρήγοροι και πιο αποδοτικοί σε σχέση με το παρελθόν.

Σχολιασμός στο forum

[via Onavo]

iPhone Hellas - iPhone 5 iPad 3 iPod Touch NewsΜικρότερη κατανάλωση δεδομένων στους χάρτες της Apple στο iOS 6

Keywords
Τυχαία Θέματα